Citat:
În prealabil postat de gpalama
Si mieii cand sunt dusi la taiere nu stiu ce-i cu ei, si sunt linistiti; nu cred ca sunt prea constienti nici cand sunt taiati, insa asta nu-i scuteste de jertfire.
|
Ia zi sincer, ti se pare ca noi suntem chiar asa de inconstienti? Hmmm? Sau ce ne face pe noi mai miei de taiere decat tine? Ce te face sa crezi ca nu esti si tu unul, daca tot nu ajuta discernamantul personal? [eu stiu ca nu esti miel dus la taiere, dar extrapolam]
Citat:
Faptul ca stau linistite in banca lor arata ca au un comportament moral.
|
Multumim. Sa stii ca, in general, au frica de Dumnezeu.
Citat:
Problema este ca protestantismul numai asta are - comportament moral, si il afiseaza in sus si in jos, si se lauda cu el, si cu lipsa de pacatuire.
|
Cred ca generalizezi. Sunt destui oameni care Il cauta pe Dumnezeu cu frica si daruire. E normal sa te feresti de pacat, din moment ce pacatul te duce in iad.
Pe de alta parte poti fi un om moral fara sa Il ai pe Hristos, dar nu poti sa Il iubesti pe Hristos si sa-l intristezi pacatuind continuu, aviz celor care se considera singurii credinciosi adevarati.
Citat:
Proorocirile, vindecarile minunate (nu cele intamplatoare) ci cele chiar minunate, oamenii mari, plini de putere, le lipsesc.
|
Da` de unde...Ti-am mai spus de vreo doua ori ca nu lipsesc deloc, dar tot o tii pe a ta. Trebuie sa recunosc ca e ceva nou, pana acum penticostalii erau acuzati ca pun prea mult accentul de daruri si sunt prea carismatici, acum se spune ca le lipsesc darurile...
Ia zi, e interesant sa judeci din afara cunoscand situatia numai din auzite?