Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2010, 00:24:54
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cand intervine dogma ,da,pot apare diferentele de interpretare ale Scripturii.
Dar eu ma refer la nivelul primar al Bibliei,unde chiar nu vad ce diferente ar putea aparea.
Toti suntem oameni si rezonam la fel in fata adevarului.
Sa ma exemplific :
Fericirile de pe munte sunt aceleasi pentru toti.
Toti avem aceiasi porunca:sa ne iubim aproapele,si corolarul ei:sa ne iubim vrasmasul.
Dar cine este aproapele nostru:iudeul,preotul ?Nu.Ci cel care ne vede cazuti pe drum,si ne intinde o mana .Deci toti reactionam la fel la pilda samariteanului milostiv.
Tututrora ni s-a zis sa postim si sa facem milostenie si sa ne rugam in ascuns.
Toti ne-am bucurat cand fariseilor li s-a zis:" duceti-va de invatati ce inseamna :Mila voiesc iar nu jertfe"
Iar cand ne ducem mortii la groapa,toti tresarim la auzul vestii celei neobisnuite:"Cine crede in Mine ,in veac nu va vedea moartea"
Tuturora ni s-au asezat prioritatile ,cand ni s-a zis:Cine iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe Mine,nu e vrednic de Mine.
Toti am aplaudat cand Judecatorul a facut judecata femeii adultere si a zis: "Femee unde sunt parasii tai? - Au plecat Doamne ! -Atunci nu te osandesc nici Eu " ( desi avea tot dreptul sa o faca)
Toti am auzit si am crezut adevarul simplu,rostit la cerea marelui preot:"Te jur pe numele Dumnezeului celui viu sa spui daca esti tu Hristosul ,Fiul lui Dumnezeu ! - DA,SUNT "

Un ultim exemplu,daca prin donatii ,dupa aceste inundatii a fost construita o casa pt niste oameni nevoiasi,nimeni nu va mai sti care au fost caramizile donate de ortodoxi,sau acoperisul donat de protestanti .Ci vor sti doar ca ,prin puterea Cuvantului lui Dumnezeu,am invatat sa avem mila si dragoste unii fata de alti

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42