![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citind cele scrise de dv, am unele remarci de facut, in lumina a ceea ce ne invata BO: - odata ce spovedim un pacat si Hristos, prin intermediul preotului, ne iarta greselile facute, noi ne simtim iertati, absolviti de pacat; avand si datoria de a sterge din lista noastra de pacate acest pacat comis. Nu ma pot indoi de iertarea, care mi sa dat, caci atunci ar fi ca si cand nu iau in serios pa Hristos, Care se manifesta plin de mila fata de noi oamenii, atata timp cat suntem in viata si vrem sa ne pocaim. - mai stim ca suferinta prin boala sau pierderi ne este data tocmai ca sa mai stergem din pacate, dar aici pe pamant, nu in cer. - se stie ca preotul poate dezlega aici pe pamant; iar ceea ce dezleaga pe pamant, dezlegate vor fi si in Cer. Nu avem insa cunostinta de o perioada de trecere intre viata de aici si cea de acolo. Ati putea sa imi indicati care Sf. Parinti au vorbit despre purgatoriu? In literatura am gasit acest purgatoriu la Dante Alighieri, dar in invatatura ortodoxa nu avem asa ceva. Repet: au fost oameni muribunzi, care spovedindu-se si-au revenit si au mai trait ani buni dupa aceea. Asta imi sugereaza iertarea deplina a pacatelor. Totul e sa ne mai iertam si noi, ca am comis o fapta sau alta. In concluzie: mie "consecinte temporale ale pacatului" imi sugereaza o iertare partiala, nu una deplina. Parerea mea. |
|