Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2010, 20:48:40
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Exact asta înseamnă relativismul. Am auzit o dată un banc despre asta. Ițic și Ștrul se certau pe o bucată de pământ. Se duc la rabin.
Ițic: "Rabbi: acela este de drept pământul meu"
Rabinul: "Ai dreptate !"
Ștrul: "Dar, rabbi, acel pământ mi se cuvine mie"
Rabinul: "Ai dreptate".
Mai apare Șloim, care observă, în mod just, că nu pot avea dreptate amândoi.
Rabinul: "Așa e, Șloim, și tu ai dreptate !"
Aici vorbiti de adevar omenesc!

Citat:
Este exact. Unul dintre noi se află în stare de erezie. Sau amândoi. Dar ipoteza că toți putem fi ortodocși, indiferent în ce credem, este o simplă imposibilitate. Adevărul e obiectiv și unic.
Aici, banuiesc, ca va referiti la un adevar care nu mai e omenesc. Cred ca
faceti referire la Cel ce a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Iar Acel
Adevar e mai presus de logica noastra, cel putin asa cred eu.

Citat:
Nu, aici nu mai este exact. Noi trebuie să fim asemenea lui Cristos. A pălmuit și batjocorit Cristos pe eretici ? Nu, ci i-a dat frecvent ca exemple. A fost de acord cu rătăcirea lor ? Nu, nici asta !
Deci, atitudinea normală pe care trebuie să o avem față de eretici nu este neapărat palma și batjocura, ci rugăciunea și apologetica.
Aici ma bucur pur si simplu, nu de logica, ci de atitudinea dvs.
Eu raman la aceeasi buna parere despre dvs din postul precedent.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa si Patriarhul Ecumenic au aceeasi Credinta! paradosis Despre Biserica Ortodoxa in general 98 10.10.2011 10:50:48
Imagini inedite cu Patriarhul Alexei al Moscovei andrei_im Generalitati 2 13.04.2010 16:07:51
Mitropolitul Kirill a fost ales Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii costel Stiri, actualitati, anunturi 3 28.01.2009 18:40:47
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43