![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cine este crestin ? Cine sunt cei care propavaduiesc in numele Mantuitorului, si scot draci, dar desi nu-l urmeaza impreuna cu Apostolii, nu sunt impotriva Lui deci sunt cu El ? Cine sunt aceia carora le-a spus, prin intermediul evanghelistului, "Nu v-am cunoscut !" ? Nu stiu. In ce priveste credinta Bisericii, dupa cum am mai spus, o impartasesc in totalitate. Si incerc, cat imi este in putinta, sa o sa si traiesc. Cu filioque, cu Papa, cu azima, cu CRISTOS. Nu prea imi iese, dar asta e alta discutie. Si totusi, am si ideea aceasta periculoasa, ilogica, si absurda, poate eretica, poate schismatica, poate pacatoasa, poate ecumenista, ca acolo unde mai multi se aduna in numele lui Cristos, este si El in mijlocul lor. Ca atata timp cat punem litera inaintea duhului, si ne batem pe treptele Bisericii Sfantului Mormant, cine sa intre primul, si nu ne spalam, toti, picioarele unii altora, si nu ne vindem jeepurile pentru a-i imbraca pe dezbracati, El va spune - Nu v-ati adunat in numele Meu. Imi pare rau, nu sunt un crestin foarte bun. Nici sunt un catolic foarte bun. Il vad pe Cristos in Biserica Sa, dar Il vad si in afara ei. Si, mai ales, in afara mea. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa si Patriarhul Ecumenic au aceeasi Credinta! | paradosis | Despre Biserica Ortodoxa in general | 98 | 10.10.2011 10:50:48 |
Imagini inedite cu Patriarhul Alexei al Moscovei | andrei_im | Generalitati | 2 | 13.04.2010 16:07:51 |
Mitropolitul Kirill a fost ales Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.01.2009 18:40:47 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic | mardum | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 5 | 22.02.2007 11:27:43 |
|