![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La catolicism, nu la ortodoxie, tocmai din cauza logicii, si a rationalismului. Uitati-va la semnatura mea. Sunt perfect de acord cu ea. Habar n-am.... Poate ca e explicatia pe care a incercat-o MariS mai sus, poate e faptul ca percep credinta ca fiind un act de vointa, un act moral, care transcede ratiunea, desi se sprijina pe ea. Poate pentru ca, atunci cand m-am convertit, am spus - nu cred, in sens strict epistemologic, in crestinism, dar aleg sa cred, pentru ca asa trebuie sa fie. Aleg sa cred si sa ma supun alegerii mele si, in consecinta, lui Dumnezeu si Fiului Sau Unul Nascut. Pentru ca exista o ratiune mai presus de ratiunea mea, chiar daca ratiunea mea imi permite sa intrezaresc acea Ratiune, si o Morala mai presus de morala mea. Pentru ca a urma Adevarul, Calea si Viata inseamna sa te arunci cu capul inainte, dupa ce ai contemplat, moral, logic si rational, ce urmeaza sa faci. Pentru ca atunci cand credinta mea a slabit pana la consistenta unui fir de ata, dupa ce ma rugasem cu lacrimi in ochi pentru credinta, m-am razvratit si L-am apostrofat pe Dumnezeu, si I-am spus - daca Tu n-ai gasit cu cuvinta sa-mi intaresti credinta, faca-se voia Ta, dar desi Tu ai ingaduit sa nu mai cred, eu aleg sa cred, iar Tu trebuie sa existi, si sa fi Dumnezeul meu, pentru ca asa aleg eu sa cred. Nu stiu daca se intelege ceva din cele de mai sus. Daca nu, imi cer scuze, dar este adevarul. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar asta este credința, frate Erethorn. Dar credința, nu altceva. Credința noastră nu poate fi alta decât credința Bisericii. Când a spus Biserică o asemenea aiureală cum că toate confesiunile celor care își spun creștini dețin adevărul integral ? Pe care text biblic, patristic sau magisterial vă sprijiniți această periculoasă teorie ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cine este crestin ? Cine sunt cei care propavaduiesc in numele Mantuitorului, si scot draci, dar desi nu-l urmeaza impreuna cu Apostolii, nu sunt impotriva Lui deci sunt cu El ? Cine sunt aceia carora le-a spus, prin intermediul evanghelistului, "Nu v-am cunoscut !" ? Nu stiu. In ce priveste credinta Bisericii, dupa cum am mai spus, o impartasesc in totalitate. Si incerc, cat imi este in putinta, sa o sa si traiesc. Cu filioque, cu Papa, cu azima, cu CRISTOS. Nu prea imi iese, dar asta e alta discutie. Si totusi, am si ideea aceasta periculoasa, ilogica, si absurda, poate eretica, poate schismatica, poate pacatoasa, poate ecumenista, ca acolo unde mai multi se aduna in numele lui Cristos, este si El in mijlocul lor. Ca atata timp cat punem litera inaintea duhului, si ne batem pe treptele Bisericii Sfantului Mormant, cine sa intre primul, si nu ne spalam, toti, picioarele unii altora, si nu ne vindem jeepurile pentru a-i imbraca pe dezbracati, El va spune - Nu v-ati adunat in numele Meu. Imi pare rau, nu sunt un crestin foarte bun. Nici sunt un catolic foarte bun. Il vad pe Cristos in Biserica Sa, dar Il vad si in afara ei. Si, mai ales, in afara mea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Intr-o zi esti sus in alta esti jos si tot asa...daca ne-am putea observa am realiza ca si noi toti suntem la fel.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa si Patriarhul Ecumenic au aceeasi Credinta! | paradosis | Despre Biserica Ortodoxa in general | 98 | 10.10.2011 10:50:48 |
Imagini inedite cu Patriarhul Alexei al Moscovei | andrei_im | Generalitati | 2 | 13.04.2010 16:07:51 |
Mitropolitul Kirill a fost ales Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.01.2009 18:40:47 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic | mardum | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 5 | 22.02.2007 11:27:43 |
|