Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 19:48:21
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cred că ai dreptate, suntem unul din cele mai corcite popoare din Europa și am moștenit din caracterul tuturor migratorilor care au trecut pe aici și s-au amestecat cu băștinașii. Din această cauză suntem așa contradictorii, nu ne putem înțelege între noi.

Dar moralitatea nu am moștenit-o de la acele popoare ci de la țigani și turci - cazul muntenilor și moldovenilor. Ardelenii sunt mult mai civilizați și cinstiți datorită influenței vestice, modelului occidental, pe care l-au avut prin relațiile cu nemții și ungurii, prin viața în decorul satelor și orașelor cu aspect vest-european.
intr-adevar se pare ca suntem contradictorii, cum ai sesizat foarte bine !
eu ca ardelean nu vreau sa vorbesc pro domo sua !
as vrea din toata inima sa le intand o mana fratilor moldoveni si olteni,si sa recunosc ca in unele momente ale istoriei au avut si momente de care putem fi mandri :
1) cand stefan cel mare a fost felicitat de papa de la roma, si daruit cu medalia de atletus cristi, aia nu a fost chiar putin lucru,dimpotriva, o recunoastere a rolului jucat de moldova ca pavaza a crestinatatii !

putem spune uneori in apararea noastra ca nu am avut chiar totdeauna noroc in istorie,fata de alte popoare care au avut mai mult noroc !
e ca si la oameni, unu are noroc sa fie bogat ,altu ramane sarman,sau face o afacere si da faliment !
nu e asta lipsa de noroc ??? desi omu' s-a straduit sa faca ceva !?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09