Citat:
În prealabil postat de Scotianul
.Rar mi-a fost dat sa vad o natie mai putin constienta de propria ei valoare si propriul ei destin.Nu-i nimic,cand nu iti faci tu regulile..ti-le vor face altii.Asta este.Natia care nu isi apara trecutul,legatura ei cu istoria,va fi pina la urma spulberata pt ca nu va mai avea ,,radacini"suficient de tari.Sa nu se supere nimeni.Poate gresesc in ce am spus dar asta am observat.
Importanța sitului arheologic a stârnit atât interesul arheologilor din alte țări. Astfel, începând cu anul 2005, o echipă de specialiști de la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii au realizat o colaborare cu reprezentanți ai Muzeului Banatului din Timișoara și ai Complexului Muzeal Arad. In 2007 a avut loc a treia expediție a acestei echipe, care a continuat săpăturile făcute în perioada precedentă. De data aceasta, echipa a beneficiat de specialiști din pedologie, osteologie,etc.
Universitatea din Michigan, cea care se ocupă de organizarea campaniilor arheologice de la Ziridava, a semnat o prelungire de contract pentru încă trei ani de săpături la „Șanțul Mare”. Și asta datorită posibilităților descoperirii unor noi urme importante ale dacilor pe teritoriul din apropierea comunei Semlac. Există un potențial arheologic important în această zonă de care specialiștii americani ,,sunt foarte interesați”. Mai mult decât atât, există interes din partea acestora de a deschide un nou sit, la 3-4 kilometri înspre Semlac, unde s-a constatat că a fost o altă așezare omenească. Arheologii clujeni care au săpat în acest loc faptul au confirmat faptul că aici s-au descoperit urme de civilizație mai vechi decât cele de la Șanțul Mare. Acest loc, denumit Șanțul Mic, a fost locuit încă din anul 2.000 înaninte de Christos și până în jurul anului 1.600 după Christos. O așezare cu o asemenea longevitate oferă sigur materiale arheologice importante.
Cred ca merita respectat acest om.Cercetarile sale nu numai ca au fost confirmate dar iata cum vin altii sa afle ceea ce pe cei de aici nu-i (mai)intereseaza.
|
Trebuie sa confirm ca am gasit si eu articole pe internet, scrise in limba engleza, pentru ca erau scrise de americani. In aceste articole se mentiona de catre arheologii americani cum au un mare interes in a continua cercetari in ROmania ( Dacia) din cauza ca au ajuns la concluzia ca Romania detine artefacts care dovedesc ca Romania ar fii , si aici scriu exact cum a fost scris in engleza:"the oldest cradle of civilization in Europe".
Am dat peste aceste randuri din intimplare, ajutam fetita mea sa faca un assignment pentru scoala si a ales sa scrie despre anumite aspecte ale Romaniei.
Mda, avem istorie si cultura, pacat ca nu ne-o respectam cum ar trebuii.Atunci ce sa mai asteptam de la altii.