Citat:
În prealabil postat de samson
Si atunci de ce au mai fost botezati?La ce le-a folosit? Ortodocsii asociaza botezul cu nasterea din nou,de sus. Daca un om botezat a fost nascut din nou atunci cum poate trai in pacat fara nici cea mai mica jena?
Au fost botezați ca și creștini pentru că toți trebuie să mergem spre mântuire. Nu avem cum să știm dacă respectivul va fi un sfânt sau un depravat. Dar dacă moare prematur, avem siguranța că va fi primit în împărăția cerurilor. Prin Taina Sfântului Botez este spălat păcatul strămoșesc al protopărinților noștri Adam și Eva. Părinții, nașii și preotul își fac datoria de a încreștina noul venit. Tot ei încearcă să-l țină pe respectivul pe calea cea bună (ca naș de botez, cel puțin am încercat prin sfaturi, exemple, trăire să-mi indrum finii spre calea cea bună). Dacă respectivul botezat nu va vrea nicicum să primească la el Cuvântul lui Dumnezeu, nu-l putem forța, dar știm că noi ne-am făcut datoria.
Cât despre a fi botezat vs. a trăi în păcat, mulți nu conștientizează asta. Toți păcătuim, însă ne-a fost lăsată Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii pentru curățarea păcatelor, cu condiția de a lăsa păcatele și de a face fapte bune în loc.
Pocainta se vede, un om care a pacatuit si care se pocaieste face fapte vredince de pocainta, nu o tine din pacat in pacat. Un om care nu e dispus sa renunte la pacate nu e un om pocait, adica pocainta ii lipseste cu desavarsire.
|
Au fost botezați ca și creștini pentru că toți trebuie să mergem spre mântuire. Nu avem cum să știm dacă respectivul va fi un sfânt sau un depravat. Dar dacă moare prematur, avem siguranța că va fi primit în împărăția cerurilor. Prin Taina Sfântului Botez este spălat păcatul strămoșesc al protopărinților noștri Adam și Eva. Părinții, nașii și preotul își fac datoria de a încreștina noul venit. Tot ei încearcă să-l țină pe respectivul pe calea cea bună (ca naș de botez, cel puțin am încercat prin sfaturi, exemple, trăire să-mi indrum finii spre calea cea bună). Dacă respectivul botezat nu va vrea nicicum să primească la el Cuvântul lui Dumnezeu, nu-l putem forța, dar știm că noi ne-am făcut datoria.
Cât despre a fi botezat vs. a trăi în păcat, mulți nu conștientizează asta. Toți păcătuim, însă ne-a fost lăsată Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii pentru curățarea păcatelor, cu condiția de a lăsa păcatele și de a face fapte bune în loc
Poate să se fi lăsat de păcat la data la care noi "l-am judeca". Corect, sunt destui care se pocăiesc doar la suprafață.