![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
În sfârșit, de acord: debara "Secte și culte"! Sau, mai degrabă, ar fi mai potrivit vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98)
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aleluia!
Recitește, dragul meu: vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98) Aveți, e drept, vechime... Dintotdeauna au existat lupi în piei de oaie.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu asta am cerut si astept: sa luati, in sfarsit, in seama, invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli referitoare la botez si conditiile premergatoare acestuia (propovaduirea Evanghelei, ascultarea celor propovaduite, credinta, marturisirea credintei, pocainta). Arata-mi, unde a scris vre-un user ortodox despre aceste invataturi. Daca nu vei gasi, poate vei fi tu cel care sparge gheata. Dar, tare ma indoiesc. |
|
|||
|
|||
![]()
A fost o parabola cam gretoasa. Maica Domnului nu a mancat niciodata "slana" si nici nu ar fi servit pe cineva cu astfel de "delicatesa".
Sunteti consecventi. "Parintele" o jigneste pe Maica Domnului (facand-o gospodina la camara cu "slana" - vorba unui alt user). Tu murdaresti Cuvantul lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Văd că nu se mai încheie topicul ăsta!
Fără supărare, dar d-l Vidoveczandrei a lansat topicul acesta, ca un fel de mănușă aruncată în fața non-ortodocșilor. Asta e doar umila mea părere; nu-i obligatoriu să fie și adevărată. Te rog frumos să mă ierți, frate Vidoveczandrei! Mai rău, dl. Tricesimusquintus chiar a luat-o ca pe o ofensă, apoi alții și alții.... Au mai alunecat și pe lângă.... Normal, cei de la cultele care nu vizează botezul creștinilor în pruncie, susțin mereu că "nu scrie În Biblie că un creștin se botează în pruncie". Totuși, botezul în pruncie s-a "stabilit" în urma unui Sfânt Sinod Ecumenic (format din oameni care aveau asupra lor harul Duhului Sfânt). Apoi botezul este o Sfântă Taină. Nu prea avem noi, păcătoșii, dreptul să ne amestecăm în Sfintele Taine, cum că de ce e așa și nu altfel. Mintea noastră nu are cum să pătrundă înlăuntrul acestor Sfinte Taine. Frați creștini, ar fi indicat să abandonăm pur și simplu topicul acesta, deoarece nu se ajunge la nimic bun, dimpotrivă, la divergențe intereconfesionale, poate chiar ofense, jigniri (vrăjmașul diavol asta așteaptă). Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu as pune si invers intrebarea. Botezul "la maturitate" (oricum o definim) este sau nu valid ?
Daca este, atunci nu vad care ar fi problema pentru cei care, indusi in eroare de anturaj/familie, s-au lasat botezati doar la maturitate. Daca nu este, dar respectivii au fost botezati cand erau mici in cadrul Bisericii Ortodoxe atunci situatia este identica cu a restului celor botezati doar de mici. Din cate am inteles eu botezul in Biserica Ortodoxa nu garanteaza nimanui mantuirea. Daca respectivul este ortodox cu adevarat atunci el isi va "trai" mantuirea in viata de zi cu zi. Daca nu ... atunci botezul nu l-a ajutat cu nimic. In cazul particular ar celor "rebotezati", cei dintre ei care sunt ortodoxi dar din cazua anturajului ori a vre-unei slabiciuni de moment s-au lasat de credinta ortodoxa vor reveni in cursul vietii in sanul acestei biserici. Cei care nu ... idem cu botezatii de mici care nu isi traiesc credinta pana la moarte. Recunosc, aici se poate sa nu fi inteles eu bine doctrina ortodoxa in legatura cu botezul si mantuirea. Daca e asa am sa mai studiez. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Păduraru, dacă cineva are o opinie diferită de-a mea, nu o consider "ofensă" la adresa mea și nici la adresa bisericii mele. Este loc pe pământul acesta pentru toți. Până la o vreme...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, este valid...conditia , sa nu fi primit botezul cand a fost mic. Citat:
Asta esta este cauza Biblica pentru care nu-i lasam pe copii sa se boteze la maturitate. Citat:
Dupa botez, si NP mai pacatuiesc, NU? Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|