Vrednica esti cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu!
Pentru linistirea fratilor mei care ar putea sa cada in plasa intinsa cu rautate de "cinstitorii' Maicii Lui Hristos, dar care se tem sa o considere Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, voi spune ca scopul pentru care am adus-o pe Maica in acea postura este tocmai pentru ca, noi romanii, credem de mii de ani in ocrotirea acestei Preasfinte Femei. Aceasta ocrotire, pentru omul de rand, romanul cinstit, crestinul din popor, capata sens in viata de zi cu zi, de la munca campului, prin asezarea mesei si belsugul casei, pana la sfintenia clipei de rugaciune in fata icoanei din biserica. Astfel, nu este o injosire sa-i cer Maicii mele preabune sa-mi "aseze masa" si ea vede dragostea si smerenia omului si nu zice ca asta este hula! Nu, acest gest in care taranul roman crestin insemneaza masa cu semnul crucii si crede ca Maica Domnului tine masa pe mainile ei atat timp cat el mananca, se face prilej de comuniune cu sfintenia Maicii Domnului, in dragoste, smerenie, rugaciune si cinstire curata a Dumnezeirii.
Maica Domnului imi aseaza masa! Da, asa se intampla in casa mea de zeci de ani, si asa mi-a spus mama mea ca a simtit toata viata si dansa. Pe patul de moarte mama mi-a luat mana si, cu ultimele puteri mi-a zis: Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Domnului sa te binecuvanteze, copile; plec, dar nu ramai singur, iti las ca mostenire Biserica si pe Maica Domnului. Acestea au fost, literal, ultimile ei cuvinte. Rataciti ca acestia, care azi numesc greseala mostenirea mea, dintre care unii nefiind inca trecuti de varsta majoratului, scuipa in batjocura atunci cand trec pe strada din sat, iar aici pe forum ma acuza ca numesc casa a mea un loc ce se cheama "crestinortodox", sunt cei care vor sa ma faca sa plec capul! Daca voi pleca, macar un centimetru capul, in fata voastra, "fratilor" neoprotestanti galcevitori, dornici de intrebari multe, pana ca voi mai intai sa aratati smerenie si dorinta curata fata de Biserica in care chiar se cinsteste Maica Domnului, atunci voi pune epitrahilul pe Sfanta Masa si voi inceta sa mai slujesc! Aceasta marturisire nu este nici declaratie de razboi nici declaratia vreunui crez particular, este doar pozitia Bisericii Ortodoxe. Adica, cu cel ce este sectar sa nu ai partasie pana cand nu renunta la eresul lui si nu marturiseste credinta cea adevarata! In pastoratia mea si aici pe forum am fost, de nenumarate ori , in pozitia de a declara ca nu am considerat sectar, cu care nu vreau sa am partasie, decat pe acel ratacit care se arata dornic de ispitire spre sminteala, spre prozelitism, spre batjocura si hula, spre neoranduiala lumeasca sau in Biserica!
Daca fratii mei ortodocsi s-au simtit jigniti de felul cum am prezentat-o pe Maica Domnului in tot acest topic, ii rog sa ma ierte si sa-mi dea de stire ca sa nu raman in greseala! Dar pe "invatatorii" adventisti sau orice-ar fi, ispititori si hulitori ii rog sa taca si sa plece daca nu ma pot accepta asa cum sunt.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
|