| 
				 Vrednica esti cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu! 

Pentru linistirea fratilor mei care ar putea sa cada in plasa intinsa cu  rautate de "cinstitorii' Maicii Lui Hristos, dar care se tem sa o  considere Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, voi spune ca scopul pentru  care am adus-o pe Maica in acea postura este tocmai pentru ca, noi  romanii, credem de mii de ani in ocrotirea acestei Preasfinte Femei.  Aceasta ocrotire, pentru omul de rand, romanul cinstit, crestinul din  popor, capata sens in viata de zi cu zi, de la munca campului, prin  asezarea mesei si belsugul casei, pana la sfintenia clipei de rugaciune  in fata icoanei din biserica. Astfel, nu este o injosire sa-i cer Maicii  mele preabune sa-mi "aseze masa" si ea vede dragostea si smerenia  omului si nu zice ca asta este hula! Nu, acest gest in care taranul  roman crestin insemneaza masa cu semnul crucii si crede ca Maica  Domnului tine masa pe mainile ei atat timp cat el mananca, se face  prilej de comuniune cu sfintenia Maicii Domnului, in dragoste, smerenie,  rugaciune si cinstire curata a Dumnezeirii.Maica Domnului imi aseaza masa! Da, asa se intampla in casa mea de zeci  de ani, si asa mi-a spus mama mea ca a simtit toata viata si dansa. Pe  patul de moarte mama mi-a luat mana si, cu ultimele puteri mi-a zis:  Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Domnului sa te binecuvanteze,  copile; plec, dar nu ramai singur, iti las ca mostenire Biserica si pe  Maica Domnului. Acestea au fost, literal, ultimile ei cuvinte. Rataciti  ca acestia, care azi numesc greseala mostenirea mea, dintre care unii  nefiind inca trecuti de varsta majoratului, scuipa in batjocura atunci  cand trec pe strada din sat, iar aici pe forum ma acuza ca numesc casa a  mea un loc ce se cheama "crestinortodox", sunt cei care vor sa ma faca  sa plec capul! Daca voi pleca, macar un centimetru capul, in fata  voastra, "fratilor" neoprotestanti galcevitori, dornici de intrebari  multe, pana ca voi mai intai sa aratati smerenie si dorinta curata fata  de Biserica in care chiar se cinsteste Maica Domnului, atunci voi pune  epitrahilul pe Sfanta Masa si voi inceta sa mai slujesc! Aceasta  marturisire nu este nici declaratie de razboi nici declaratia vreunui  crez particular, este doar pozitia Bisericii Ortodoxe. Adica, cu cel ce  este sectar sa nu ai partasie pana cand nu renunta la eresul lui si nu  marturiseste credinta cea adevarata! In pastoratia mea si aici pe forum  am fost, de nenumarate ori , in pozitia de a declara ca nu am considerat  sectar, cu care nu vreau sa am partasie, decat pe acel ratacit care se  arata dornic de ispitire spre sminteala, spre prozelitism, spre  batjocura si hula, spre neoranduiala lumeasca sau in Biserica!

Daca fratii mei ortodocsi s-au simtit jigniti de felul cum am  prezentat-o pe Maica Domnului in tot acest topic, ii rog sa ma ierte si  sa-mi dea de stire ca sa nu raman in greseala! Dar pe "invatatorii"  adventisti sau orice-ar fi, ispititori si hulitori ii rog sa taca si sa  plece daca nu ma pot accepta asa cum sunt.

Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

|