Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2010, 15:44:19
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu te supara pe mine, Dorina, dar aceasta poezie imi pare mai degraba anticrestina, cum a mai observat cineva. ("În vise viața este eternă" sau "visul este lumea ce ti-am promis'). Este ca si um ar incuraja copilul sa scape de realitate in lumea imaginara. Asta fac necredinciosii.
Cei credinciosi stiu ca Domnul Iisus Hristos este intotdeauna aproape, chiar si in durere.

(Exista o intreaga literatura care leaga visul fie de stari alterate ale constiintei, fie de explorarea sinelui, fie de drumuri initiatice... ca Alice in tara minuni/oglinzi, exemplul cel mai cunoscut, incat eu devin alerta de cate ori se promoveaza visul unui copil. Astazi visul cred ca este lucrul cel mai cautat si cel mai vandut. Doar daca stai sa te gandesti la masina media.. ce ofera? Vise si rupere de realitate.)
În vremurile acelea ateist comuniste prin care mi-am trecut tinerețea unele din poeziile lui A.P.se citeau pe sub masă la fel ca și Marin Preda (Cel mai iubit dintre pământeni necenzurat) sau Alvin Toffler Erau guri de oxigen pentru noi ...de ce nu încercați să înțelegeți aceasta!

Am spus oare că poezia lui Păunescu este creștină?
Nici nu aș îndrăzni să îl raportez pe acest poet la credință chiar dacă are și poezii care vorbesc despre religie, Dumnezeu și biserică.

Am citat aceste versuri deoarece le-am simțit gingașe pentru un tată și mai ales unul de talia lui A.P

Nu mai scriu pe acest topic.Nu pentru că m-ar fi supărat cineva.Vă iubesc prea mult ca să mă supăr.

Îmi place Păunescu și basta! Are sau nu valoare ca și poet timpul îl
va judeca.

P S. Mă bucur că starea sănătății dumisale s-a mai îmbunătățit.Poate Dumnezeu îi mai dă răgaz să își plângă păcatele!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07