![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu sfintii Sai.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adrian Paunescu nascut:20 iulie 1943-decedat:5 noiembrie 2010
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa-l ierte si sa il odihneasca in Imparatia Sa!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa-l ierte!
m-am intristat aseara cand am auzit de el. Nu prea imi placea poezia lui, dar sunt convinsa ca a fost un om bun. Domnul sa-i faca parte de cereasca Imparatie!
|
|||
|
|||
![]()
Redăm integral poezia semnată Adrian Păunescu, în "31 octombrie 2010, București, Spitalul de Urgență «De la un cardiac, cordial»":
"De-aicea, de pe patul de spital / Pe care mă găsesc de vreme lungă, Consider că e-un gest profund moral / Cuvântul meu la voi să mai ajungă. Mă monitorizează paznici minimi / Din maxima profesorului grijă, În jurul obositei mele inimi / Să nu mă mai ajungă nicio schijă. Aud o ambulanță revenind / Cu cine știe ce bolnav aicea, Alarma mi se pare un colind / Cu care se tratează cicatricea. Purtați-vă de grijă, frații mei / Păziți-vă și inima, și gândul, De nu doriți să vină anii grei / Spitalul de Urgență implorându-l. Eu vă salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se știe, Recunoscând că patul de spital / Nu-i o alarmă, ci o garanție. Vă văd pe toți mai buni și mai umani / Eu însumi sunt mai omenos în toate, Dă-mi, Doamne, viață, încă niște ani / Și țării mele minima dreptate!". |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine Adrian Paunescu a insemnat intotdeauna poetul si mai putin omul politic. A fost o personalitate care nu putea fi ignorata, iar in jurul lui s-au croit destine. Ascultam in aceasta dimineata pe Tudor Gheorghe, pe Nicolesco pe Seicaru... Pentru foarte multi, Adrian Paunescu a fost ca un frate mai mare...
Ca orice artist, avea nebunia lui inteleasa si mai ales neinteleasa de ceilalti. Ca sa-l judeci trebuie sa poti fi capabil sa faci macar pe jumatate din ce facea el bine. Pentru neamul romanesc, Adrian Paunescu este un motiv de mandrie. Merita, macar pentru un timp, sa-i facem loc in pomelnicul nostru de adormiti. La mine va fi pomenit un an! Pentru "Ruga pentru parinti" pe care ne-a lasat-o, ar merita si mai mult!... Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! |
|
||||
|
||||
![]()
Să ne ajute Dumnezeu să nu primim la rândul nostru o astfel de scrisoare, un strigăt de durere , o implorare , venită de la un copil . Suntem mult prea trecători în viața asta, și bine ar fi să ne scuturăm odată și odată de răutățile noastre, să ieșim din carapacea noastră mult prea rece și robită de tipare inutile și fără rost. Să nu ne vină și nouă rândul . . . ! http://m.gandul.info/news/citeste-ai...tal-ei-7692138
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|