Citat:
În prealabil postat de mirabela
Nu exista jumatati de masura, o lege/regula e aceeasi pentru toata lumea. Bunul Dumnezeu pe toti ne iubeste, dar iubirea pt pacatos e cea mai mare. Nu cred ca se pune in discutie, ceea ce credem noi. Cel care hotaraste daca tinerii sunt impartasiti inainte de taina Sf. Casatorii, e parintele duhovnic, iar prin gura lui graieste Bunul Dumnezeu.
Poate oamenii aia obisnuiti fac milostenie mai multa ca noi, poate oamenii aia obisnuiti nu gandesc raul altora, poate oamenii aia obisnuiti sunt mai smeriti ca noi, ca noi zicem ca tinem post, si ei nu si asta e mandrie.
Nu stiu daca mai putem vb despre fariseism in ziua de azi, ca si cum ar fi ceva iesit din comun. Din pacate a devenit o normalitate, si lumea nu mai face diferenta.
Cat despre tineri, ei tb indrumati spre sf.taina a casatoriei, chiar daca unii sustin, ca nu ii tine impreuna un act, si multi rad cand aud ca tb sa se si spovedeasca, dar putini stiu ce bine e sa pleci curat la un drum.
Te rog, sa ne spui, unde scrie in toata Sf. Scriptura ca barbatul si femeia tb sa se impreuneze in noaptea nuntii?
[/url]
|
Ce m-a impresionat postarea ta, Mirabela.
De multe ori m-a frapat si pe mine acest fapt (sunt intr-o vesnica mirare cand stau pe forum):
de ce impreunarea este considerata "datorie", prin contrast cu postirea care este doar "dupa puteri".
Adica e musai sa te impreunezi?
Daca i-am scris Sophiei ca ma straduiesc sa tin posturile, mi-a raspuns mai demult ca nu-mi iubesc si nu-mi respect barbatul!
Ca iubirea e aia din pat.