Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Bibliile eretice, sectante și Cornilescu trebuiesc arse.
Da 34 50,00%
Nu 29 42,65%
Nu știu 5 7,35%
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2011, 15:00:47
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
``Dar voi sunteți aproapele meu? Pe eretici, sectari, Scriptura nu-I numește oameni, ci câini, porci, vulpi, lupi îmbrăcați în piei de oi, lei însetați, pui de vipere, așa sunteți voi, cum să-I iubesc eu pe aceștia? Dacă-I așa – zice predicatorul – plec!
Trebuia să nici nu vii, nu putem iubi lupii, noi îi iubim pe oameni. Tu fiind lup am nevoie să te alung până nu te-oi mai vedea pe la stână.`` Parintele Cleopa
Ceea ce a zis parintele aici nu este inspirat de Dumnezeu. E din firea lui pamanteasca.
Parintele a fost cioban si, din cand in cand, in diferite conversatii, mai razbatea vechea lui meserie.

Odata am fost cu tatal meu la o stana si, pe drum, el m-a sfatuit sa iau o bata de pe marginea drumului sa ne aparam de caini. Păi, e ciobanul acolo, struneste el cainii, am zis eu.Ciobanul nu va face asta, mi-a raspuns tata. Ciobanii nu opresc cainii in a-si apara turma. Ca sa apere turma de hoti sau de lupi ciobanii lasa cainii sa atace pe oricine. Nu stiu daca toti ciobanii sunt asa dar intr-adevar ciobanii aceia nu au oprit cainii in a-si face meseria.

Mentalitatea de cioban il determina pe un om sa treaca cu mult dincolo de limitele rezonabilului. Asa a trecut si domnul Cleopa si astazi trebuie sa recunoastem cu rusine ca a exagerat si a gresit. Stim sigur asta.

Pentru ca Isus a spus in mod figurat despre unii ca sunt vulpi sau sau lupi. Dar Cleopa a incercat sa ia la propriu si a ajuns la o concluzie cu totul straina de Dumnezeu: sectarii nu sunt oameni.
Este trist si rusinos, desigur.

Dar mai trist este faptul ca vorbele lui invenineaza si astazi unii oameni cu un caracter mai slab si predispusi la violenta.

Eu as sfatui oamenii sa ia doar ce este bun din scrierile Parintelui Cleopa.
Si sunt atat de multe...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti eretice Stefan500 Generalitati 16 03.12.2019 21:36:26
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? nicoleta34 Rugaciuni 14 08.09.2011 20:01:20
care-i diferenta intre bibliile crestine? gheorghie Despre Sfanta Scriptura 5 29.11.2010 08:34:35