Citat:
În prealabil postat de ory
Eu cred ca duhovnicii de mir ar trebui examinati in ceea ce priveste comportamentul fata de sotii,
|
E cumva misandrism / misandrie? Cum altfel să înțeleg atitudinea ta? De ce nu comportamentul față de proprii copii sau față de unchi și mătuși, bunici, părinți etc., etc.?
Duhovnicii buni se vădesc prin comportamentul față de fiii lor duhovnicești și nu față de cei foarte apropiați sau cei din jurul lor. Relațiile lor sociale cu familia implică alte status-uri și alte roluri care pot influența sau nu (pozitiv sau negativ) activitatea lor duhovnicească. Deci, fiind un criteriu relativ, nu poți construi opinii veritabile cu privire la harul preoțesc. Oricând și oriunde, vor fi susceptibile de interpretare.
În concluzie, rămân la părerea mea: viitorul preot (candidatul la preoție) trebuie să probeze vrednicia sa "de a duhovnici" și nu preotul "în exercițiu". Acesta din urmă ar trebui să rămână acolo unde îi este locul. Pentru binele Bisericii și a enoriașilor, fiindcă caterisirea e cel mai grav lucru care se poate întâmpla și nu neapărat pentru preot ci pentru Biserică.
Deci, atenția ar trebui să fie îndreptată spre hirotonire și nu spre confirmarea Harului lui Dumnezeu. Doamne iartă-mă.
Citat:
În prealabil postat de ory
iar cei ieromonahi sa fie examinati in ceea ce priveste comportamentul fata de fii duhovnicesti .
|
Aici dai dovadă că nu cunoști menirea monahului și rostul său în mănăstire și prin diferite conjuncturi, în lume.
Doamne ajută!