Din viata Sf. Fanurie, in momentul in care trecea prin chinuri cumplite(cele ale muceniciei), multi dintre cei prezenti au vrut sa fie botezati, insa Sf. Fanurie a spus ca i-ar boteza, dar nu are apa. Insa, dintr-odata a inceput ploaia, dar ploua doar pe cei care doreau sa fie botezati, si asa au fost botezati!
Cat despre cei care nu au ajuns sa cunoasca ortodoxia, cine suntem noi, ca sa le-o aratam???? Oare astea nu sunt lucruri stiute numai de Tatal??? Si apostolii, au plecat in diferite colturi ale lumii, unde a fost voia Tatalui, nu a lor!!!!!!
Cat despre liberul arbitru, el nu exista. Zice asa in Psalmul 142:'' Învată-mă să fac voia Ta, că Tu esti Dumnezeul meu.'' Asta suna a ascultare. Si Lucifer a vrut libertate!
Nu va inteleg de ce va tot plac polemicile! Zaharia, in fata a noastra a tuturor a studiat teologia, si este misionar ortodox, adica hirotesit, chiar de Mitropolit!
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu."
Conditia botezului este accesul in Imparatia lui Dumnezeu. Aici nu zice nimic despre mantuire. Talharul de-a dreapta era botezat? Zice undeva ca Zaheu era botezat impreuna cu cei din familia lui cand Hristos i-a confirmat ca "astazi s-a facut mantuire casei acesteia"?
Pentru ce oare dupa Judecata va fi un Cer nou si un Pamant nou? Oare acest Pamant nou va fi un fel de muzeu pe care-l vor vizita cei din Ceruri sau va fi locuit de catre cei blanzi? Cine sunt deci cei care vor locui pamantul?
Daca botezul sau credinta crestin-ortodoxa ar fi, cum zici, conditiile minime pentru mantuire, atunci zeci de miliarde de oameni ar fi predestinati Iadului. Da, predestinati, pentru ca ortodoxia nu a ajuns decat in putine locuri in lume si, deci, extrem de putini oameni au avut acces la botez si la celelalte Sfinte Taine.
Se vede ca tu nu intelegi ce inseamna chipul divin imprimat in orice om nascut sau nenascut pe pamantul asta. Nu intelegi ce inseamna liberul arbitru, vointa proprie, adica LIBERTATEA cu care suntem noi inzestrati PENTRU TOTDEAUNA. Noi, ingerii buni si ingerii rai deopotriva. Or, asta este baza teologiei ortodoxe si imi pare rau ca sunt absolventi de seminar si de facultate de profil care au sarit peste aceste lucruri fundamentale care tin de propria religie studiata in scoala.
|