![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Voi ati auzit de expresia: banul este ochiul dracului?
Odata intrata in aceasta activitate biserica va face tot mai multe rabaturi de la normele dogmatice. Diavolul nu te indeamna sa faci direct lucruri foarte rele. Mai intai te ia cu lucruri mici si prin politica pasilor marunti te duce unde vrea el sa te duca. Nu e bine sa-l amestecam pe Dumnezeu cu banul. Multi s-au aruncat sa spuna ca dobanda e mica si ca nu e nici o problema. Ba e. O mare problema. Profitul acestor CAR nu se bazeaza pe dobanda ci pe taxe de mebru si de inscriere. Faceti un simplu calcul: Daca ma inscriu maine si vreau in luna urmatoare sa iau un credit de 3000 lei pt un an cam asa vor arata lucrurile (in mare): Daca vrei sa iei banii din prima luna va trebui imediat sa depui inapoi la CAR 33%, suma de care vei dispune, adica banii tai va fi de 2000 lei. - taxa inscriere - 35 lei - taxa membru - 12 luni x 30 lei = 360 lei - dobanda pt un an - 3000 x 0.06 = 180 lei Total = 575 lei Practic te vei imprumuta cu 2000 lei si vei da dobanda si taxe de participare - 575 lei, adica cam 28,75%. Este naiv sa credem ca enoriasii nu-si vor da seama de aceste calcule. Si atunci care va fi concluzia? Biserica ne jecmaneste! Asta vor spune. Este o mare eroare sa intre BOR in asemenea afacere! E lucratura vrajmasului! Sincer prefer sa fac donatii la biserica si cand am nevoie de imprumut sa merg la banca (nu am luat in viata mea un imprumut dar nu stii niciodata). Repet, nu mi se pare normal ca gandurile clericilor sa fie impartite intre Dumnezeu si ban. E doar parerea mea si pana la noi informatii asta ramane. PS In ultima perioada tot mai mult vedem cum se indreapta atentia spre construirea de catedrale mari etc. In aceasta noi practic imitam occidentul, or daca ne uitam la ei vom vedea acele catedrale mari goale. Acolo ne dorim sa ajungem? Si la ei Vaticanul are banca sadea si unde au ajuns? La biserici goale. Omul cand vede asemenea manifestari nu mai are incredere in acea biserica. Eu zic mai bine sa ne concentram sa construim cate o catedrala mare in sufletul fiecarui crestin ortodox. Si fiecare crestin sa imprumute nu bani ci har si iubire altor crestini (fara dobanda). Atunci ar veni Raiul pe pamant.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre vise? | patricia2006 | Generalitati | 17 | 15.04.2018 21:52:00 |
Ce parere aveti despre.... | mihnea45 | Generalitati | 10 | 22.10.2010 15:27:53 |
Ce parere aveti despre OZN-uri? | alexdu | Generalitati | 52 | 04.02.2010 18:46:56 |
Ce parere aveti despre margarina? | emiliabirgau | Generalitati | 33 | 03.09.2009 20:16:48 |
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? | ARHANGHELUL | Generalitati | 10 | 07.01.2007 17:47:54 |
|