![]() |
![]() |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
- ce trebuia sa faca un om ca sa devina preot? O facultate de 6 ani de zile? Nicidecum. - ce trebuia sa faca un om pentru a se mantui? Sa citeasca zeci de carti ortodoxe, de sute si sute de pagini, cu diverse explicatii si pareri despre ce a vrut sa spuna de fapt Iisus atunci cand a spus cuvantul acesta sau celalalt? Trebuia cumva sa citeasca patericul si vietile sfintilor? Trebuiau sa cunoasca dogmele care aveau sa fie conturate cateva sute de ani mai tarziu? Nicidecum. Citat:
Cine a zis ca BO si BC ar fi o problema? Singura problema este ca ambele se roaga pentru unitatea desavarsita a crestinilor iar crestinii continua sa fie divizati. Mie imi plac si ortodocsii si catolicii, ba chiar si protestantii, iar daca fac intersectia acestor biserici, obtin samburele de care veni vorba. Pentru acest sambure imi plac toate. ![]() Asa? Sunt o problema? Si pentru cine sunt o problema? Daca cumva sunt cea mai bolnava de pe aici, inseamna ca Iisus a venit in special pentru mine (a venit pentru bolnavi), daca sunt oaia cea ratacita inseamna ca deja v-a lasat pe voi (cele 99 oite) ca sa ma caute pe mine, si cand ma va gasi, se va bucura Cerul pentru mine mai mult decat pentru voi toti, se va taia vitelul cel gras, iar voi veti fi plini de ciuda cum de pentru voi nu s-a taiat niciodata nimic desi ati fost atat de fideli, iar pentru mine se taie vitelul cel gras? Ei iata ce Tata ceresc avem, asa ca pentru El fiul nu este deloc o problema, ci este un fiu mult iubit. Citat:
" este normal ca oamenii sa aiba si pareri personale, dintre care unele pot fi chiar gresite. ." Exact asta am vrut sa subliniez si eu! Citat:
Citat:
![]() Si pana una alta este fals, si catolicii cred ca Hristos conduce biserica prin Duhul Sfant, iar facand ascultare Papei recunosc faptul ca Dumnezeu lucreaza prin capii bisericii, asa ca asculta de acesti capi, ascultarea fiind in ordine ierarhica. Citat:
Niciodata nu am zis ca as fi fost eu cea care am vorbit in locul lui Iisus sau cea care a scris Biblia, asa ca nu vad cum cuvantul Domnului ar putea fi judecata mea. Avand in vedere ca nu ma cred Iisus, nu vad nici un cerc vicios. Ba chiar si Iisus, pentru a nu fi acuzat de un astfel de cerc vicios, arata clar ca El face ceea ce vede la Dumnezeu Tatal facand, a zis ca face voia Tatalui. Asa va zic si eu dvs, fac ceea ce Iisus mi-a zis sa fac, adica voia Tatalui. Iar voia Tatalui este iubirea de Dumnezeu si de aproapele ca de noi insine. Acestea ma straduiesc sa le fac in faptele mele. Daca reusesc, numai Dumnezeu stie, numai El poate judeca astfel de lucruri, nicidecum dvs. Citat:
Citat:
- eu nu sunt nici acuzatul pentru ca nu exista acuzati ci doar suflete pe care Domnul vrea sa le salveze, daca vor si ele sa fie salvate, iar eu i-am raspuns ca vreau sa ma salveze si cred ca are putere sa ma salveze ca doar nu a venit sa se chinuie degeaba. - nu sunt nici judecatorul pentru ca acesta este unul singur Iisus Hristos. Tatal a dat judecata sa Fiului iar Fiul a zis ca nu a venit sa judece lumea ci sa o salveze (Ev. dupa Ioan) - nu sunt nici juriul, asa ceva nici nu exista. Iisus va delibera singur soarta fiecaruia in functie de credinta gasita si faptele omului la sfarsitul vietii lui si la a doua sa venire ("ca in cele in care te voi gasi in acelea te voi judeca" - parafrazat din memorie) Asa ca nimic adevarat din cele scrise. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|