Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.04.2011, 11:08:00
Erethorn Erethorn is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Mesaje: 2.079
Implicit Un nou venerabil al Bisericii Catolice

Luat fiind de cele lumești, am uitat să vă împărtășesc un motiv personal de bucurie:

La începutul acestui an, Papa Benedict XVI a autorizat Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretul prin care se atestă statutul de Venerabil al fondatorului Ordinului Salvatorian, părintele Francis Jordan.

Aceasta este prima treaptă în drumul spre o posibilă sanctificare: este recunoscut de către Biserică că persoana respectivă a trăit o viață virtuoasă, în concordanță cu învățăturile lui Cristos, sau, în terminologie romano-catolică, se recunoaște "virtutea eroică", adică ieșită din comun, a persoanei respective.

Pentru mine acest moment are o importanță deosebită și este motiv de mare bucurie personală, deoarece parohia mea este păstorită de către membrii ai Ordinului Salvatorian, iar venerabilul Francis Jordan este părintele nostru spiritual.

Inspirat de cuvintele evanghelistului Ioan - Aceasta este viata vesnica: sa te cunosc pe Tine, unicul Dumnezeu si pe Isus Cristos pe care Tu l-ai trimis. (Ioan, 17,3), părintele Francis Jordan și-a dedicat viața unei lucrări de înnoire a Bisericii iar scopul său principal a fost unul de apostolat, și anume să aducă cuvântul Evangheliei și cunoștiința lui Dumnezeu Tatăl și a Fiului său Isus Cristos printre oamenii de rând din toată lumea.
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou fericit al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 15 18.04.2015 00:04:18
Rugaciuni din comoara Bisericii Catolice Noesisaa Biserica Romano-Catolica 61 02.11.2014 19:21:40
Calendarul bisericii greco-catolice din Romania si din SUA mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 28.02.2009 08:14:22