![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci nu hinduismul, nici budismul, nici islamismul, nici altă religie nu poate duce la comuniunea cu Hristos deoarece sînt departe de Adevărul care este tocmai Hristos. A nu se confunda creația după chip, după modelul divin, cu prezența esenței divine în orice om. Bineînțeles că tocmai acesta este scopul existenței - comuniunea personală cu Dumnezeu, dar asta nu se face automat, ci prin acceptarea noastră, prin dorința și voința fiecăruia. Dacă cineva este înglodat în păcate, cum va voi Dumnezeu să îi viziteze templul sufletului dacă acesta este neîngrijit și murdar? Deci Dumnezeu nu caută numai grade de conștiență (înțelegere), ci mai ales grade de curăție, de nevinovăție. Nu știința mîntuiește, ci trăirea filosofiei de existență a Lui Hristos, Care este rațiunea tuturor lucrurilor. Aceasta presupune întîi de toate iubire și smerenie.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|