Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Vorbim limbi atât de diferite, încât orice dialog cu dv, pe această temă cel puțin, nu-și are rostul: practic e vorba de monologuri paralele. A bon entendeur, salut !
|
Chiar atat de diferite sa fie limbile? Acum ca m-am lamurit ce-i cu edictul de la Milan: este o decizie buna a nu mai martiriza crestinii pentru credinta lor. Asa cum este o decizie la fel de buna de a nu mai martiriza non crestinii si nici non-catolicii pentru credinta lor de catre Inchizitie, slava Domnului! Revenind la limbile diferite, acolo unde am zis in exemplu "musulmani" puneti "catolici" si unde am zis "crestini" puneti "cathari" si o sa obtineti totul pe limba dvs. Adica catharii aveau convingerea ca Roma s-a indepartat de credinta cea adevarata asa cum si crestinii cred despre musulmani, ca atare Roma vine sa faca sclavi si sa arda dintre cathari asa cum ar face si niste musulmani extremisti cu crestinii, dupa care cativa cathari scapati din mainile agresorilor se razbuna si omoara cativa catolici asa cum ar face si crestinii scapati din mainile extremistilor musulmani, ar omora cativa, ca pe urma acesti extremisti catolici si respectivi musulmani sa fie declarati sfinti de ai lor. Este foarte pe limba dvs. Catolicii i-au macelarit pe cathari pana nu a mai ramas unul si in momentul in care rezistenta cathara a facut si ea ceva victime, acestea au fost declarate martire pentru Hristos, exact ca musulmanii in exemplul dat. Martiri sunt catharii nu calaii catolici. Daca "sfantul" martir de care pomeniti ar fi predicat in mod pasnic doctrina catolica si un cathar l-ar fi ucis, atunci ar fi fost intr-adevar sfant martir. Asa a fost doar un calau omorat de rezistenta cathara.