Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 16:26:59
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Asta e din cale-afara de rau.
Va puteti imagina: abstineti de la carne. De ce oare?

E pacat sa mananci carne? Oare calugarii nu stiu ca pacaul e sa te imbuibi cu carne, dar sa mananci carne in cantitati rezonabile e chiar indicat? E recomandat sa mananci carne la fiecare masa de pranz. Are la proprietati, hă, hă... Scrie si in Biblie sa mananci carne. Nu stiti ca peste poporul Israel Dumnezeu a facut sa ploua cu carne ca pulberea si ca nisipul marii? Psalmii 77:31.
A spus Mantuitorul sa nu mancam carne? NU.
A mancat Isus carne? DA.

Si tot asa s-ar putea scrie pagini intregi de bla-bla-uri.
Cam cate s-au scris aiurea pe acest topic.

Chiar dumneavoastra domnule Cipri va puteti reciti penultima postare si toate argumentele pe care le-ati scris pro-baut-un-pahar-de-vin le puteti adapta in pro-mancat-o-friptura-pe-zi.

Veniti la noi sa ne imbiati la un pahar de alcool pe zi abia dupa ce veti merge prin manastiri sa-i imbiati pe calugari la servit carne in fiecare zi.
Am facut o omisiune. In Athos se mananca peste(cand nu e post sau in post daca e dezlegare la peste: Intrarea in Ierusalim a Domnului, Inaltarea, Bunavestire...) si fructe de mare(care sunt considerate a fi de post neavand sange). Nu se consuma carne provenita de la animale. Daca vei consulta un nutritionist ai sa afli cu surprindere ca produsele din carne(exceptand cea de peste) contin anumite toxine. Calugarii din Athos precum si alti asceti(la fel ca si Mantuitorul; din Biblie putem trage concluzia ca singura carne consumata de Hristos a fost pestele) nu mananca carne(alta decat cea de peste) pentru ca aceasta atata poftele trupului, dorinta sexuala(fapt dovedit stiintific), ceea ce pentru un calugar nu e de dorit. Tocmai acesta este rolul ascezei: infranarea, stapanirea simturilor si a instinctelor(de hranire, sexual, de posesie....) ce ne aseamana mai mult cu animalele decat cu Dumnezeu. Spre deosebire, o cantitate rezonabila(adapatata in functie de specificul omului, atat cat acesta sa ramana stapan pe el) de vin este benefica organismului, nu intuneca mintea, nu perverteste simturile si nu amplifica instinctele. Nu-mi amintesc ca Mantuitorul sau Apostolii dupa Cina cea de Taina unde au consumat vin sa se fi comportat irational. Daca vinul consumat rational la timpul potrivit ar fi ceva rau atunci de ce Hristos preschimba apa in vin La nunta din Cana Galileii? Inca nu mi-ati raspuns la aceasta intrebarea.

Last edited by cipri85; 19.07.2011 at 16:29:36.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51