Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 15:33:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Discriminarea e o forma de marginalizare in orice situatie, nu doar raportat la religie, deci din punctul meu de vedere nu sunteti discriminati de societate. Nu ati primit un loc de munca pentru ca in CV ati trecut „ateu”? nu puteti sa va manifestati liber in societate?

Daca nu sunteti primiti cu bratele deschise de un grup , nu inseamna discriminare, poate nu intruniti criteriul de selectie al grupului. Profesoara de religie, care preda materia numita „religie”, nu o poate schimba doar pentru ca ateul se simte lezat de acel sistem de credinta, in care el nu crede, nu? In religie exista pacate impotriva Duhului Sfant, de care ateul se face vinovat datorita ereziei sale. Este o discriminare sa dai exemplu, repet, in contextul religiei, de un om ce manifesta aceasta tendinta spre ateism si sa-l incadrezi la „pacatos”? Cum sa explici "ceva" fara sa dai exemple concrete? Ar trebui sa schimbam Scripturile, in care ateii oricum nu cred si le considera povesti nemuritoare, doar pentru ca acestia se simt discriminati ca nu-s primiti in Imparatia Cerurilor?

Profesoara aceea care l-a dat exemplu pe un elev ateu, pentru a exemplifica "pacatul" in religie, eu zic ca a gresit, trebuia sa se limiteze la a puncta atitudinea ce reprezinta un pacat, fara a-l arata cu degetul pe el ca persoana, ce intr-adevar poate cauza o stare de disconfort pentru el in raport cu ceilalti. Daca dai insa si peste un elev plin de tupeu si obraznic, poate ca rabufnesti si-l dai drept exemplu de atitudine negativa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10