![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce vrei mai mult decat sa iti zica cineva "nu fi prieten cu un ateu" reformulat iese "pentru ca esti ateu nu voi fi prieten cu tine" A straw man is a component of an argument and is an informal fallacy based on misrepresentation of an opponent's position. To "attack a straw man" is to create the illusion of having refuted a proposition by replacing it with a superficially similar yet unequivalent proposition (the "straw man"), and refuting it, without ever having actually refuted the original position. Voi crea si eu un straw man acuma. Conform wikipedia in polonia in timpul holocaustului au fost omorati 3 milioane de evrei. Un om care traia pe vremea aia si a avut 2, 3, 10 prieteni evrei care s-a intamplat sa nu fie omorati va putea spune "holocaust, prostie! eu am avut 10 prieteni evrei si nu au patit nimic" Deci dupa logica ta in holocaust nu au murit oameni pentru ca ala a avut exemplu concret de 10 oameni care nu au fost omorati.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am înțeles punctul tău (vostru) de vedere și vă cred, am mai spus-o. Cât despre holocaust și ce exerciții de logică ai mai folosit pe acolo, încearcă să nu mai gândești în logică binară.
|
||||
|
||||
![]()
Discriminarea e o forma de marginalizare in orice situatie, nu doar raportat la religie, deci din punctul meu de vedere nu sunteti discriminati de societate. Nu ati primit un loc de munca pentru ca in CV ati trecut „ateu”? nu puteti sa va manifestati liber in societate?
Daca nu sunteti primiti cu bratele deschise de un grup , nu inseamna discriminare, poate nu intruniti criteriul de selectie al grupului. Profesoara de religie, care preda materia numita „religie”, nu o poate schimba doar pentru ca ateul se simte lezat de acel sistem de credinta, in care el nu crede, nu? In religie exista pacate impotriva Duhului Sfant, de care ateul se face vinovat datorita ereziei sale. Este o discriminare sa dai exemplu, repet, in contextul religiei, de un om ce manifesta aceasta tendinta spre ateism si sa-l incadrezi la „pacatos”? Cum sa explici "ceva" fara sa dai exemple concrete? Ar trebui sa schimbam Scripturile, in care ateii oricum nu cred si le considera povesti nemuritoare, doar pentru ca acestia se simt discriminati ca nu-s primiti in Imparatia Cerurilor? Profesoara aceea care l-a dat exemplu pe un elev ateu, pentru a exemplifica "pacatul" in religie, eu zic ca a gresit, trebuia sa se limiteze la a puncta atitudinea ce reprezinta un pacat, fara a-l arata cu degetul pe el ca persoana, ce intr-adevar poate cauza o stare de disconfort pentru el in raport cu ceilalti. Daca dai insa si peste un elev plin de tupeu si obraznic, poate ca rabufnesti si-l dai drept exemplu de atitudine negativa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si un angajator zdravan la cap nu iti va spune niciodata "nu esti angajat ca esti ateu" va spune "nu te califici" daca nu vrea sa fie dat in judecata daca apare un candidat la presedentie si spune ca e ateu cam cate sanse are sa devina presedinte aici? astia toti castiga cu "asa sa-mi ajute Dumnezeu" si "Dumnezeu sa aibe grija de Romania!" desi se vede clar cat de credinciosi sunt Citat:
sa zica "daca cineva nu e democrat, nu va jucati cu el si "uitati exemplu clar de oameni care distrug societatea, marcus acolo in spatele clasei e liberal, cum poti fi un om moral daca esti liberal? Citat:
sau o materie superioritatea albilor in care dai ca exemple rele oricine care nu e alb ar fi discriminare daca DESPRE AIA E MATERIA? cum poate fi discriminare daca un grup de albi supremnatisti spun ca negrii sunt imorali? daca ala e obiectul de activitate al albilor suprematisti, gata, nu mai e discriminare, brusc totul e ok
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu e sexy, crazy, cool, eu nu-l votez ca si presedinte. E discriminare fata de ceilalti ca nu se incadreaza in prototipul asta sau e dreptul meu sa-mi fixez criteriul dupa care vreau eu sa votez? Daca un candidat la presedentie e ateu si doreste sa impartaseasca asta, bine, sa o faca, inseamna ca isi asuma aceasta lipsa de credinta religioasa. Daca oamenii nu doresc sa-l voteze, e dreptul lor. Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 16:18:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
blog part 2 | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 14.06.2010 23:15:49 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|