Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2011, 15:55:40
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Doar formele frumosului spiritual il apropie pe om de Dumnezeu, daca starea ta launtrica e sceptica, te indepartezi, pentru ca iti hranesti ego-ul intr-un mod constat si perseverent.
Ce legatura exista intre scepticism si ego? Adica daca nu accept niste explicatii doar pentru ca sunt scrise intr-o carte vazuta ca adevarata de altii, asta inseamna ca am un ego supra dimensionat?

Citat:
Universul fiintei umane nu poate fi disecat strict in mod stiintific
Ba da, se poate, si o facem deja de cativa ani buni. Suntem abia la inceput.

Citat:
Adevarul microcosmosului meu uman nu poate fi zdruncinat de „dovezi stiintifice” ale altora, deci dictonul "Tu poti avea "adevarurile" tale,eu am dovezile" e gol de continut si denota o pseudo-superioritate.
Nu stiu ce intelegi tu prin "microcosmosul meu uman". Restul frazei s-ar putea traduce simplu prin: aleg sa cred ca vreau si ce ma face sa ma simt bine, indiferent de dovezile care mi-ar putea arata ca gresesc"

Si tot noi suntem aia cu un ego mare?:)

Citat:
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.
Educatia religioasa cu de-a sila, in scoli, pe banii mei, nu ti se pare suficienta?

Citat:
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural.
Eu nu cred in reincarnare, la fel cum nu cred nici in existenta unui "suflet", dar nu vad asocierea intre reincarnare si supranatural ca pe una obligatorie.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10