Citat:
Doar formele frumosului spiritual il apropie pe om de Dumnezeu, daca starea ta launtrica e sceptica, te indepartezi, pentru ca iti hranesti ego-ul intr-un mod constat si perseverent.
|
Ce legatura exista intre scepticism si ego? Adica daca nu accept niste explicatii doar pentru ca sunt scrise intr-o carte vazuta ca adevarata de altii, asta inseamna ca am un ego supra dimensionat?
Citat:
Universul fiintei umane nu poate fi disecat strict in mod stiintific
|
Ba da, se poate, si o facem deja de cativa ani buni. Suntem abia la inceput.
Citat:
Adevarul microcosmosului meu uman nu poate fi zdruncinat de „dovezi stiintifice” ale altora, deci dictonul "Tu poti avea "adevarurile" tale,eu am dovezile" e gol de continut si denota o pseudo-superioritate.
|
Nu stiu ce intelegi tu prin "microcosmosul meu uman". Restul frazei s-ar putea traduce simplu prin: aleg sa cred ca vreau si ce ma face sa ma simt bine, indiferent de dovezile care mi-ar putea arata ca gresesc"
Si tot noi suntem aia cu un ego mare?:)
Citat:
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.
|
Educatia religioasa cu de-a sila, in scoli, pe banii mei, nu ti se pare suficienta?
Citat:
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural.
|
Eu nu cred in reincarnare, la fel cum nu cred nici in existenta unui "suflet", dar nu vad asocierea intre reincarnare si supranatural ca pe una obligatorie.