Citat:
În prealabil postat de STEFAN2206
AM CAUTAT ADEVARUL SI MI-AM DAT SEAMA CA SINGURUL ADEVAR ESTE IN EVANGHELII , EVANGHELIA NE INVATA PURUL SI UNICUL ADEVAR NU NE DA DREPTUL NIMANUI S-O RASTALMACIM,DE ACEEA VA PUN 2 INTREBARI
|
Exact asta au facut si protestantii si neoprotestantii, de aceea avem azi o gramada de denominatiuni asa zis crestine.
Citat:
CATE BISERICI RESPECTA EVANGHELIA ASA CUM ESTE SCRISA EA?
“Mergeți în toată lumea și predicați Evanghelia la toată făptura.”NU A ZIS DUPA BUNUL PLAC AL FIECARUIA.
|
Exact pasajul asta e la cinste si pentru neoprotestanti. Cei mai zelosi cred ca sunt martori lui Yehova, dar nu trebuie neglijati nici penticostalii, adventistii, mormonii, etc. Deci asta nu prea e un criteriu.
Citat:
DACA ISUS S-AR NASTE ACUM SAU AR VENI NU SA NE JUDECE CI SA NE INVETE CREDINTA IN DUMNEZEU ASA CUM A FACUT-O ACUM 2000 ANI ,DIN CE BISERICA AR TREBUI SA FIE CA SA CREDETI IN EL.?
|
Nu exista mai multe biserici, ci doar una, asa a lasat si Iisus? Si dupa ce o recunoastem? Dupa intindere? Numarul musulmanilor e mai mare si in continua crestere (si datorita natalitatii crescute).
In Sfanta Evanghelie scrie ca dupa roade vom cunoaste, roadele Duhului. Cele mai obisnuite le putem intalni si la unii care nu sunt crestini, de exemplu, si unii din ei ii ajuta pe altii, isi iubesc familia si copii, etc. Cele care nu sunt obisnuite sunt harismele si minunile. Intotdeauna Dumnezeu a aratat adevarul prin minuni. Iisus a spus ca cine crede in El va face aceleasi minuni.
In Biserica Ortodoxa sunt mii de minuni, la fel ca in primul mileniu. Unele sunt chiar observabile de orice om, ca Sfanta Lumina de la Ierusalim, norul de pe Muntele Taborului, intoarcerea raului Iordan, etc.
In schimb in BC minunile sunt diferite de cele din primul mileniu si asemanatoare celor din alte religii. Iata aici o descriere pe scurt:
http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...locatia#p57096
Asadar, cum ti-am aratat si ai putut observa, singura Biserica este Biserica Ortodoxa.