Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2011, 23:17:43
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Intoarcerea la Dumnezeu(metanoia) e o transformare interioara dictata de liberul arbitru, o conversiune ce vizeaza recuplarea mintii omenesti la voia Tatalui.
Nu zic nu,suna chiar frumos,chiar sunt de acord dar in cazul Mantuitorului nu cred ca a putut fi vorba,in vreun moment,de o ,,decuplare"de la voia Tatalui mai ales in contextul afirmatiei: ,,Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este randuit"(Luca 22:22).In acel verset este chiar,cred eu,o antiteza intre hotararea divina(cu privire la Hristos) si decizia umana(din perspectiva decizie pe care urma sa o ia Iuda).

PS:din perspectiva modului cum irosesc timpul la modul specific mie,adica superficial,am citit azi un sfat genial pe forum: ,,În momentul de față nu există creștini inocenți, oricât ar crede fiecare în propria mitologie confesională. Înainte de a înainta în negocierea de teorii metafizice, creștinii au nevoie de parcurgerea participativă a Canonului Sfântului Andrei Cretanul , însoțită, evident, de post aspru. După care Domnul va face restul, dacă e cazul.".La mine vor fi probleme cu aplicarea canonului mentionat dar voi face tot ce pot sa urmez ideea,Dumnezeu stie cum :) Este bine cand iti mai toarna unu,din cand in cand,o galeata de apa rece-n cap.Cu multumiri din partea mea :)

Last edited by Scotland The Brave; 22.11.2011 at 23:24:01.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Voia mea sau a Domnului? drexler_justin Reguli generale de utilizare a forumului 25 31.03.2014 00:34:32
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? Marcel_Ionut Generalitati 21 20.09.2012 01:23:18
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39