Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2011, 15:24:47
Laura19
Guest

Implicit Despre viol - contunuare

În ce poate consta vindecarea? Se poate reface fecioria? Bine, unele fete au fost violate după ce oricum își pierduseră fecioria cu prietenii lor, și la ele se pune problema traumei fizice și sufletești…

Cred că este esențial să înțelegem faptul că oricât de tare ar fi rănit un om, sufletește sau și trupește, Dumnezeu vrea să îl mântuiască. Nu există nici un om, oricât de ticălos, oricât de urât sau de mândru ar fi, pe care Dumnezeu să nu îl aștepte și căruia să nu vrea să îi iasă în întâmpinare. În cele din urmă, vindecarea ține de credință. Așa că o întreb pe fata care a fost violată:

Crezi tu că Dumnezeu te-a uitat? Crezi că S-a scârbit de tine? Crezi că nu știe prin ce ai trecut? Sau crezi că nu ține seama de durerea ta? Nu, nu este deloc așa…
Știu că întrebarea care te apasă este: „De ce?” Și eu m-am certat cu Dumnezeu ani de zile după ce mama mea a murit. Nu înțelegeam cum a îngăduit Dumnezeu să rămân fără ființa cea mai importantă pentru mine.

Tu ai de ales între a te certa cu Dumnezeu și a-L ruga să vindece rănile sufletului tău. Dar dă-ți seama că Dumnezeu vrea să te vindece. Uită-te în oglindă: cum e privirea ta? Tristă, îndurerată, pierdută… Așa va rămâne dacă te vei certa în continuare cu Dumnezeu. Dar va fi altfel dacă Îi vei cere ajutorul.

Încet-încet, vei simți cum rănile sufletești se vindecă. Procesul e greu, dar încă de la început vei conștientiza că ești pe drumul cel bun. Cei din jurul tău – mă refer la cei care știu prin ce ai trecut – vor înțelege mai greu schimbarea.

Poate te vor privi în continuare cu milă, sau chiar cu dispreț. Dar Dumnezeu îți va da putere să treci peste asta. Mai mult încă, atunci când vei fi pregătită pentru a-ți întemeia o familie, îți va trimite un om bun la suflet care se va purta cu tine ca și cum ai fi fecioară. Da, așa cum desfrânatele pot deveni fecioare prin pocăință, așa și tu poți să îți recapeți fecioria sufletească. Totul este să ai credință, să te rogi mult și să ai un duhovnic care să te ajute să mergi pe calea tămăduirii sufletești.

Și nu te uita la gura lumii. Alții poate te vor mai cleveti pe la colțuri, imaginându-și că sunt mai fericiți că s-au destrăbălat în fel și chip fără să treacă printr-o astfel de experiență nedorită. Să nu pui la suflet răutățile lor. Încearcă să îți vezi de viața ta, fără să te uiți în stânga și în dreapta. Și îți vei da seama că Dumnezeu te ajută să ai o viață fericită, frumoasă, împlinită. O viață de care bârfitorii tăi, cu sufletele murdare de păcat, nu au parte… "

Danion Vasile "Tinerii și sexualitatea. ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI" Carte tipărită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Serafim, Mitropolitul Germaniei și al Europei Centrale
Editura Lucman, 2006
off-topic: Recomand cartea lui Danion Vasile. Raspunde cam la toate intrebarile posibile pe care le poate avea un/o tanar/a despre sexualitate, moda si adolescenta. O puteti descarca gratuit de pe internet. De asemenea si cartea "Undergorund. Despre problemele tinerilor" scrisa se acelasi autor este f. buna si spune lucrurilor pe nume.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parada homosexualilor la Brasov. De ce nu si parada pedofililor si a zoofililor? Eugen7 Homosexualitatea 127 27.05.2011 03:57:33