Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 07:30:22
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Evident, evident, draga Doriana, ai dreptate ca nu doar in scop didactic S-a intrupat Fiul lui Dumnezeu, ci si ca sa ne rascumpere, ca sa poarte osanda in locul nostru.
Sa ramanem atunci meditand la aceasta idee, draga Maris. Sa constientizam fiecare ca, daca milostenia ar fi iertat pacate, nu si-ar mai sacrificat Dumnezeu singurul Fiu. Daca ar fi existat o solutie mai usoara, oricare, si lui Dumnezeu i-ar fi fost mai bine sa nu-si mai trimita Fiul sa moara. Dar fara jertfa lui Hristos, toate faptele noastre bune sunt doar o haina manjita de sange, cum spune Biblia, milostenia noastra e doar filantropie iar spovedania o discutie amicala, fara nici un efect duhovnicesc.

Glykys, e bine ca Numele lui Hristos este macar amintit. Dar putini stiu ce treaba are Hristos cu spovedania. Multi Il vad stand cu bata pregatita sa loveasca pacatosul, pe cand El a zis ca nu a venit sa judece lumea, ci sa o mantuiasca. Parintele este acolo doar ca sa ne aminteasca ca Hristos ne-a iubit atat de mult incat s-a dat pe Sine Insusi in locul nostru, si in numele jertfei Lui sa primeasca marturisirea noastra, dezlegandu-ne de toate pacatele cu care nu putem lupta singuri.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Tags
iertare pacate, milostenie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce e iertarea? Marta Pocainta 99 11.11.2014 16:02:37
Poate preotul refuza iertarea pacatelor spovedite? moldoveanu Impartasania (Taina Euharistiei) 22 25.08.2011 04:03:06
despre iertarea pacatelor alinuu Intrebari utilizatori 23 06.07.2011 18:08:46
Urmare...Curiozitati din cartea "MOISE" de Edmond Fleg 14carol06 Generalitati 1 06.06.2009 07:03:51
Iertarea! amatyyy Umanitare 26 17.05.2009 12:56:37