Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 23:08:09
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Maris, si eu cred ca exact asta lipsea. Dar oare aceasta jertfa suprema a lui Hristos sa fi avut doar rol didactic? Iisus Hristos, singurul Fiu al Tatalui, a lepadat cerul cel stralucit, a fost batjocorit, scuipat, lovit, dispretuit, a atarnat pe o cruce nevinovat, intre doi talhari de teapa cea mai joasa...Sa fi fost oare doar ca sa ne invete ceva, sau a fost chiar o jertfa ce se dadea pentru pacatele noastre multe si cumplite? Mai precis moartea Lui ar fi trebuit sa fie moartea noastra, dar El a murit in locul nostru ca noi sa nu mai murim.
Evident, evident, draga Doriana, ai dreptate ca nu doar in scop didactic S-a intrupat Fiul lui Dumnezeu, ci si ca sa ne rascumpere, ca sa poarte osanda in locul nostru. Sigur ca da, asa e, ai sesizat foarte bine, numai ca multi se opresc doar la acest lucru si nu sunt dispusi sa se jertfeasca si ei. Ei spun cam asa: S-a jertfit Hristos pentru mine, ce treaba mai am eu sa ma jertfesc, eu trebuie doar sa accept jertfa Lui. Si de asta eu am pus accentul pe partea, deobicei, lasata deoparte. Numai ca partea aceea lasata deoparte e esentiala pentru mantuirea noastra, caci poarta Raiului e in forma de cruce. Se intra rastignit pe/prin ea, nu cu BMW-ul, cum poate cred unii.
Domnul fie in inima ta.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Tags
iertare pacate, milostenie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce e iertarea? Marta Pocainta 99 11.11.2014 16:02:37
Poate preotul refuza iertarea pacatelor spovedite? moldoveanu Impartasania (Taina Euharistiei) 22 25.08.2011 04:03:06
despre iertarea pacatelor alinuu Intrebari utilizatori 23 06.07.2011 18:08:46
Urmare...Curiozitati din cartea "MOISE" de Edmond Fleg 14carol06 Generalitati 1 06.06.2009 07:03:51
Iertarea! amatyyy Umanitare 26 17.05.2009 12:56:37