Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Deci așa! cartea lui Solomon a ajuns o simplă " constatare personală", după ce în prealabil pseudo-cartea lui Solomon a ajuns argument pentru dogme păgâne. Ne putem aștepta în curând ca "Phaidon" să fie declarată carte canonică și Platon să fie sanctificat cu icoana de rigoare pusă la loc de cinste.
"Eu sunt de acord cu părerea lui Platon când declara că sufletul este nemuritor." (Tertulian)
|
o spune chiar Solomon si nu eu. Uite ce zice regele Solomon: "Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer..." (Eclesiast 1:13). Zice undeva Solomon ca in cartea lui sunt trecute cuvintele lui Dumnezeu? Spune undeva in Eclesiast Solomon ceva de genul: Si mi-a zis Domnul sa spun...asta si asta? NU! Priveste aici: "Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ?". (Eclesiat 3:21). Un om care transmite cuvintele lui Dumnezeu, in scris sau oral, nu are astfel de indoieli si nu pune intrebarea : CINE STIE DACA...asa cum a pus-o Solomon. Asa arata ca in aceasta carte sunt trecute propriile cercetari umane ale lui Solomon.Sunt sigur ca Duhul Sfant l-a indemnat sa faca aceste cercetari, dar sunt cercetarile unui om intelept, asa cum a fost Solomon si atat. Doamne ajuta!
Doamne ajuta!