Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2012, 11:31:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar ce zici de :

"Am găsit și eu cu cale, preaputernice Teofile, după ce am urmărit toate cu de-amănuntul de la început, să ți le scriu pe rând" (Luca 1,3)

Zice sf. ev. Luca că "în cartea lui sunt trecute cuvintele lui Dumnezeu", ori zice că "în această carte sunt propriile cercetări umane"?
Conform teoriei tale ar trebui să aruncăm la gunoi Evanghelia după Luca și Faptele Apostolilor care continuă demersul lui, deoarece e "rodul cercetărilor unui om înțelept și atât"!

Acum ce faci? Îi numești pe Solomon și Luca "sectari", "protestanți" și "eretici" căci interpretează "după mintea lor" adevărurile dumnezeiești? Îi scoți din Biblie pe acest motiv? Și ce pui în loc? Sfânta Tradiție bizantină?

"În prima perioadă a filosofiei bizantine, cea mai remarcabilă personalitate este Ioannes Philoponos, profesor la Universitatea imperială și erudit comentator al lui Aristotel. În opera sa principală „Despre eternitatea lumii”, Philoponos susține – cu argumente, nu teologice, ci împrumutate din filosofia lui Aristotel – că.... sufletul odată separat de corp își duce viața singur." (Ovidiu Drîmba - Istoria culturii și civilizației, vol. IV, p.309)

Poți s-o spui de trei ori și să-ți faci șapte cruci, eu tot Scriptura o cred în ce privește mortalitatea și nu pe Platon & Aristotel!
pai Evangheliile ce sunt amice? Sunt propriile cuvinte (invataturi) ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan sau ale lui Iisus Hristos? Sunt propriile constatari ale evanghelistilor? Nu cred! As putea spune ca sunt biografii ale mantuitorului Iisus. Iar tu esti smecher amice, ti-am mai zis-o de cateva ori! Pai cum incepe evanghelia lui Luca prietene? Ce zice el? Sa vedem: "Deoarece mulți s-au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi" (Luca 1:1). Dupa cum vezi Luca a descris cu lux si de amanunte faptele din viata cuiva (Iisus) care s-au intamplat cu ceva timp in urma. As putea spune ca este si o carte istorica E o diferenta. Cartea Eclesiast este cu totul altceva. Chiar Solomon o zice:
"Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer" (Eclesiast 1:13). Ce nu intelegi la versetul asta? E atat de clar! Dar tu prietene nu vrei vezi. E rea vointa! Va bazati invatatura adventista constatarea a unui rege (mortii nu stiu nimic...), fie el si intelept cum a fost Solomon. Doamne ajuta!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31