Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Na, dacă nu puteți să-i spuneți suflet, sau spirit,
|
Am zis (scris) ca nu pot folosi expresia "suflet nemuritor" (as contrazice Sfanta Scriptura). Atentie la detaliile importante. Dspre suflet sau spirit am citit in Scriptura. Nu am gasit nimic despre "suflet nemuritor".
Citat:
Ați mai putea să-i spuneți "sufletul, în accepțiunea ortodoxă". Încă o dată, este chestiune de respect.
Dumneavoastră ce termen vă place să auziți din gura unui ortodox: "Aberațiile adventiste", sau "învățătura adventistă" ?
|
1. Eu sunt adventist (stiti acest lucru) iar dvs. sunteti catolic. De ce tot amestecati biserica ortodoxa sau pe ortodocsi in discutia noastra? Eu cu dvs. (catolicul) discut.
2. Am auzit destule din gura unui catolic. Conteaza sa fie adevarat ceea ce spune. Comparatia dvs. nu este potrivita. Eu nu am cum sa spun "suflet nemuritor", de vreme ce Scriptura spune ca "sufletul moare". Dvs. nu prea aveti cum spune "aberatiile adventiste" (doar daca puteti dovedi ca sunt aberatii).
Citat:
În primul rând, eu nu mă încumet să judec starea sufletului dumneavoastră.
|
Nu asta este problema. Repet daca nu ati inteles. Conform teroriilor dvs. eu, pe timpul vietii, pot fi in starea de "moarte sufleteasca", dar, pe timpul mortii (aceea care se lasa cu ingropaciune) obligat, am suflet viu. Explicati paradoxul acesta. Cum se poate ca omul viu sa poata avea suflet mort iar omul mort sa aiba, obligatoriu, suflet viu?
Citat:
Dar, Biserica ne învață că
|
Cred ca este de folos sa discutam ce na invata Cuvantul lui Dumnezeu, nu ceea ce numiti dvs. biserica (adica una din multele confesiuni religioase).
Citat:
dacă aveți păcate de moarte, adică dacă ați încălcat în mod liber și conștient o poruncă a Domnului, atunci, după moarte, vă așteaptă o eternitate în separație de Dumnezeu.
|
Este valabil si pentru dvs. aceasta "rasplata" pentru incalcarea unei porunci a Domnului? Sau, sunteti sub protectia bisericii din care faceti parte?