Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Iarăși puneți problema greșit. Nu am spus nimic de bani pentru mântuire, era vorba de bani pentru cadou în ilustrația folosită convențional de noi. Echivalentul ar fi faptele [bune] (care oricum suntem datori să le facem, dar nu pentru câștigarea mântuirii), "nevoințele" și asceza. Dacă cineva are impresia că ar putea câștiga mântuirea plătind cu această "monedă", se înșeală amarnic...
|
ba la bani v-ati referit, asa i-ati numit. peste tot in biblie spune ca trebuie sa facem fapte bune, sa ne cercetam aproapele la necaz (la bucurie il cerceteaza prietenii intresati), sa avem grija de batrani (am putea sa nu avem grija), sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. daca vedem pe cineva in necaz ii sarim in ajutor nu pentru a primi o rasplata si pentru ca asa trebuie sa ne dicteze inima noastra de crestin. si puteti sa priviti pana la urma si ca pe o obligatie, cele 10 porunci nu le respectati ca pe o obligatie sau sunteti desavarsit si le respectati din instinct?
asta face pana la urma diferenta intre dvs si ortodocsii practicanti si chiar si cei care nu merg duminica de duminica la biserica tot dau, in schimb dvs nu dati pentru ca nu TREBUIE si daca nu trebuie ce rost are sa va cheltuiti banii. cunosc 2 persoane ca dvs si stiu ce vorbesc, stiu ce vad.
si la intrebare tot nu mi-ati raspuns. ce inseamna EREZIA in conceptia dvs, inca astept raspuns, am mai adresat aceasta intrebare cu multe pagini in urma, dar niciunul nu are curajul sa raspunda pentru ca nu stiti ce sa raspundeti. veniti si ne dati citate din biblie si atat, sa stii biblia pe derost nu este o conditie pentru a intra in Rai.