Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Citat:
Există relații împlinite?
mirela : Da, există. Ele sunt o minune de la Dumnezeu.
Rezistă ele uzurilor fizice și psihice ale persoanelor implicate?
mirela : Da, dar asta implică multă renunțare și introspecție.
Cum se pierde dragostea și cum poate fi recuperată?
mirela: la asta nu am răspuns (cred că n-am avut ce pierde).
Care e secretul reușitei voastre?
mirela: este încă work-in-progress :)
|
Iată o experiență fericită, aflată pe o curbă ascendentă (dacă am înțeles bine). Totuși, ce înseamnă introspecție în contextul de mai sus și cum compensează ea uzura psihică și fizică?
|
Da, ai înțeles bine. :)
Introspecția este necesară nu numai în relațiile de iubire/ căsătorie, ci și în cazul persoanelor solitare, să zicem așa. Însă într-o relație de genul celor menționate, cu atât mai mult este necesară, deoarece noi nu mai trăim pentru noi, nu ne mai aparținem, ci aparținem celui căruia ne-am dăruit. În consecință, noi suntem un dar, iar un dar trebuie să fie întotdeauna de cea mai bună calitate. Dacă unii dintre noi mai suntem tentați să facem pe modeștii, vorba vine, atunci când trebuie să oferim ceva, în cazul acesta pe noi înșine, trebuie să ne autodepășim. Introspecția ajută la stabilirea limitelor între care ne găsim și la depășirea lor (cred că te-am copiat de undeva :)). Deci vorbim de limite (sau limitări) fizice si psihice. Odată stabilite, ele cu siguranță pot fi depășite, îmbunătățite, încetul cu încetul, uneori chiar cu mari satisfacții. Totul este să vrei să pui început bun!