Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.02.2012, 09:57:51
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Deoarece nu este prima data cand intalnesc aceasta idee a unei paralele (oglindire) a lumii de sus si cea pamanteasca, voi incerca (stangaci, din pacate) sa atrag atentia ca aceasta idee nu e tocmai crestina.
[/i]
Anna, Sfantul Maxim Marturisitorul ne invata despre o intreita intrupare a Logosului, a lui Dumnezeu Cuvantul, in creatie, in Scriptura si in Persoana lui Hristos. Mantuitorul este Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat. In Persoana Sa divino-umana cele doua realitati, necreatul si creatul, sunt nedespartite.

In acest mod intelege si traieste Biserica, pe de-o parte, distinctia ontologica dintre creatura si Creator, iar pe de alta, relatia dintre ele. Este mai mult decat o "oglindire" a cerului pe pamant, este insasi prezenta dupa har a lui Dumnezeu intre si intru noi.

De asemenea, intreg cultul Bisericii noastre se intemeieaza pe aceasta relatie iconica dintre lumea aceasta si realitatea Imparatiei. Auzim acum un tropar la Utrenia din Postul Mare care spune: "In Biserica slavei Tale stand, in cer ni se pare a sta".

Acum, nu stiu ce inteleg cei de alte religii despre "oglindirea cerului pe pamant" sau mai stiu eu ce noi miscari religioase. Noi trebuie sa incercam a pastra si a marturisi dupa putinta adevarul de credinta al Bisericii noastre.
Reply With Quote

Tags
flori, idei, surprize

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Idei gresite cu privire la Crestinism ioanna Religia Islamica 8 21.03.2015 20:58:48
Alte idei trasnite ale preotului catolic Laurentiu Biserica Romano-Catolica 10 08.10.2014 11:20:03
Cei care-si sacrifica viata pentru idei gresite... laurastifter Morala Crestina 38 07.02.2012 19:29:22
Oameni destepti cu idei marete Florin-Ionut Generalitati 1 09.02.2010 14:05:13
Pareri, idei pictorul Generalitati 3 12.02.2009 09:34:26