Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 03:28:40
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Poate unii au ajuns asa cum spuneti, dupa cautari si analiza. Cei mai multi insa nu fac decat sa arunce citate dupa citate si atat iar deunazi mi s-a spus ca ce caut aici din moment ca am alte convingeri.

Daca renunti la apelul la autoritate nu iese inca o secta, sectele apar atunci cand se schimba o autoritate cu alta. Discutiile logice nu contin apelul la autoritate.
Aici (http://en.wikipedia.org/wiki/Fallacy) gasiti exemplifcate toate erorile de argumentatie care se fac in mod obisnuit, apelul la autoritate este unul dintre ele. Pe scurt, nu poti argumenta ca ceea ce spui este adevarat daca in sprijinul afirmatiei tale aduci doar asta " e adevarat pt ca asa scrie in carte" sau "e adevarat pt ca asa a spus nu stiu cine".

Eu cred ca este pacat sa facem dialectica atunci cand vine vorba de credinta ortodoxa mai ales ca suntem ortodocsi. Asta si-o permit ateii sau oamenii care inca nu au niciun fel de convingeri religioase. Noi avem Sfanta Traditie, Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti; ori de cate ori nu intelegem ceva sau vrem sa ne clarificam ceva sau cautam raspuns, ne raportam la aceste trei autoritati; asta e credinta noastra. Suntem ca niste ucenici care incercam sa facem ascultare de invatatorii nostri; avem datoria de a ne cunoaste credinta si de a o marturisi in duhul adevarului, nu in sofisme. Daca nu suntem de acord cu ea si ne gandim ca ii lipseste ceva (poate credinta in reincarnare) suntem oricand liberi sa mergem la hindusi...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46