Citat:
În prealabil postat de wassabi
De ce ar fi trebuit sa astepte? Pentru ca, prietene, scrisul, capacitatea de a abstractiza cuvintele in semne cere mai multa inteligenta decat pare. Nu e trivial sa iti vina ideea de a conceptualiza prin semne scrise cuvintele vorbite, chiar daca acum ni se pare firesc. Evolutia inteligentei umane a fost si este exponentiala. Compara cum au evoluat cunostintele rasei umane in ultimii 20 de ani cu cele din ultima 100 de ani si tot asa. Vei intelege ce inseamna exponential, vei intelege ca un ultimii 50 de ani am progresat dpdv al cunostintelor mai mult decat in cei 1000 de ani de dinaintea lor, vei intelege ca a trece de la o rasa care nu avea idee de scris la capacitatea de abstractizare necesara chiar a fost nevoie de zeci sau sute de mii de ani.
E ultima oara cand mai comentez pe tema celor 7000 de ani ai lumii, nu pot sa discut asa ceva, e pierdere de vreme, un om care crede asta va crede pana la infinit, indifierent de ce argumente i-ai aduce, el are argumentul suprem, atuul, asul de pica: "asa scrie in biblie".
|
Cum vezi e exact invers, doar eu am adus argumente, tu nu ai adus nimic, ai doar o credinta in ceva, chiar si fara sa aiba o baza. Ai spus doar credinta ta, ca tu asa crezi si ti se pare anormal sa creada cineva altceva. Dar eu sau altii ne bazam pe dovezi, argumente, nu doar pe o credinta fara baza. Ai analizat doar ultimul punct, dar mai sunt 13 inaintea lui.
Referitor la acest punct, cu istoria. Tu crezi ceva ce chiar si stiinta a schimbat, acum se spune ca oamenii din trecut erau la fel de inteligenti ca cei de azi. Confunzi inteligenta cu cunostintele. De exemplu noi stim mult mai multe decat Socrate sau Aristotel, dar aveau o inteligenta mai amre decat multi din ziua de azi. la fel cu cei ce traiau in pesteri, am vazut chiar un documentar pe tema asta, in care se spunea si ca e gresit ce se credea pana acum, ca erau mai putin inteligenti decat noi.
Daca observi, in acest punct se spune ca desi erau inteligenti si puteau face lucruri complicate (si nu ca erau mai slab dotati intelectual), totusi nu avem o istorie decat de cateva mii de ani. Si nu e vorba de scris, acolo spune de tinerea evidentei.