Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2012, 09:42:33
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Question

cineva de aici mi-a spus ca am intrebat o prostie.la postarile care jignesc nu raspund.mai am o singura intrebare ca tot veni vorba de ce se intimpla dupa moarte.sa presupunem ca avem citeva personaje :un ortodox,un catolic,un evreu,un reformat si un budist.sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:46:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
cineva de aici mi-a spus ca am intrebat o prostie.la postarile care jignesc nu raspund.mai am o singura intrebare ca tot veni vorba de ce se intimpla dupa moarte.sa presupunem ca avem citeva personaje :un ortodox,un catolic,un evreu,un reformat si un budist.sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
ce intrebare! Oare nu Dumnezeu este dreptul Judecator care decide cine intra sau nu in rai? Noi de unde sa stim? Putem doar sa speculam. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 09:48:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Un posibil răspuns scurt ar fi: cel care aplicat în viață lumina primită de la Dumnezeu (creștinul și evreul prin Biblie, iar budistul prin glasul conștiinței).
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 10:06:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
Oamenii vor fi judecați drept, dar cu diverse măsuri.
Cert este că cei judecați cel mai aspru vom fi noi, ortodocșii.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 18:00:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Din moment ce tu jignesti de ce ai alte asteptari de la altii: "wassabi iti dau un sfat :nu le mai raspunde fanaticilor de pe forum (nu sint toti fanatici dar sint citiva)". Folosesti cuvantul "fanatic" pentru aprecieri?
Iar ca ai intrebat o prostie nu era o jignire, ce logica e aceea sa intri pe un forum ortodox si sa intrebi care religie e mai buna? Te asteptai ca un ortodox sa spuna ca islamismul e cel mai bun, un altul ca hinduismul, altul ca adventismul si poate era si unul, "fanatic" cum spui tu, care sa spuna ca ortodoxia ar fi cea mai buna. Desigur, cei care spuneau ca hinduismul e cea mai buna nu erau fanatici. Intri si pe un forum musulman sa intrebi care e cea mai buna religie?

In legatura cu intrebarea, ca desi jignesti eu sau altii iti raspundem totusi, in invatatura este ca doar faptele credintei sunt mantuitoare, nu toate faptele bune. Scopul vietii si al omului este gasirea lui Dumnezeu si dezvoltarea unei relatii cu El, nu facutul de fapte. Sfantul Serafim de sarov exemplifica mai bine decat pot scrie eu: http://serafimdesarov.trei.ro/?cat=3
"Tineti minte vorbele mele, numai faptele bune savarsite din dragoste pentru Hristos ne aduc roadele Duhului Sfant. Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: “Cel ce nu aduna cu Mine risipeste” (Luca 11:23). Nu ca o fapta buna ar putea fi numita altfel decat agoniseala, caci chiar daca o fapta nu este facuta pentru Hristos, este totusi socotita buna.
Dar orice om care face fapte bune este rasplatit, Domnul il lumineaza sa afle adevarul, ca sutasul Corneliu (asta scrie in continuare in citat).
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 19:42:00
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din moment ce tu jignesti de ce ai alte asteptari de la altii: "wassabi iti dau un sfat :nu le mai raspunde fanaticilor de pe forum (nu sint toti fanatici dar sint citiva)". Folosesti cuvantul "fanatic" pentru aprecieri?
Iar ca ai intrebat o prostie nu era o jignire, ce logica e aceea sa intri pe un forum ortodox si sa intrebi care religie e mai buna? Te asteptai ca un ortodox sa spuna ca islamismul e cel mai bun, un altul ca hinduismul, altul ca adventismul si poate era si unul, "fanatic" cum spui tu, care sa spuna ca ortodoxia ar fi cea mai buna. Desigur, cei care spuneau ca hinduismul e cea mai buna nu erau fanatici. Intri si pe un forum musulman sa intrebi care e cea mai buna religie?
Deci daca cineva te face fanatic te simti jignit insa sa spui tu cuiva ca vorbeste prostii e acceptabil :) Iar in "apararea" ta spui ca asa ar fi procedat si musulmanii. Tare.

Mai, mai, cum e cu credinta asta si iubitul aproapelui pentru unii dintre voi :)

Ca sa intelegi ce prostii spui (pot folosi cuvantul din moment ce tie ti se pare uzabil) cum ar fi ca eu sa te scuip iar in apararea mea sa spun "pai la fel ti-ar fi facut si tiganii". Sunt scuzabil daca mai exista unii cel putin la fel de prost crescuti?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 20:57:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Deci daca cineva te face fanatic te simti jignit insa sa spui tu cuiva ca vorbeste prostii e acceptabil :) Iar in "apararea" ta spui ca asa ar fi procedat si musulmanii. Tare.

Mai, mai, cum e cu credinta asta si iubitul aproapelui pentru unii dintre voi :)

Ca sa intelegi ce prostii spui (pot folosi cuvantul din moment ce tie ti se pare uzabil) cum ar fi ca eu sa te scuip iar in apararea mea sa spun "pai la fel ti-ar fi facut si tiganii". Sunt scuzabil daca mai exista unii cel putin la fel de prost crescuti?
La fel ca in mesajul precedent (cu propozitiile) nu-ti inteleg logica. Nu ma supar ca m-a facut fanatic (desi nu-i scrisesem nimic de rau pana atunci), dar nu poti spune ca asta e un cuvant de apreciere. In schimb am spus ca a scris o prostie, nu ca vorbeste prostii. De exemplu tu scrii de reincarnare si contesti si altele din Biblie, dar nu ai intrat pe forumul ortodox sa intrebi ce credem ca am fost in vietile anterioare, doar stii ca ortodocsii nu prea cred in reincarnare. A intreba care e cea mai buna religie pe forumul ortodox e cam acelasi lucru cu a intreba ce am fost in vietile trecute. Intelegi acum?
Mai departe explicatia ta cu musulmanii nu am inteles-o deloc, logica ei imi scapa. Eu voiam sa spun ca nu intri pe un forum ortodox sa intrebi care e cea mai buna religie, cum nu intri nici pe un forum musulman sau adventist sa intrebi acelasi lucru. Nu stiu ce ai inteles tu si nici nu stau sa analizez.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46