Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70
cineva de aici mi-a spus ca am intrebat o prostie.la postarile care jignesc nu raspund.mai am o singura intrebare ca tot veni vorba de ce se intimpla dupa moarte.sa presupunem ca avem citeva personaje :un ortodox,un catolic,un evreu,un reformat si un budist.sa zicem ca toti sint oameni adevarati ,au facut fapte bune ,au ajutat saracii,etc au un caracter impecabil.si mor toti.care ajunge in rai si care nu e primit?
|
Din moment ce tu jignesti de ce ai alte asteptari de la altii: "wassabi iti dau un sfat :nu le mai raspunde fanaticilor de pe forum (nu sint toti fanatici dar sint citiva)". Folosesti cuvantul "fanatic" pentru aprecieri?
Iar ca ai intrebat o prostie nu era o jignire, ce logica e aceea sa intri pe un forum ortodox si sa intrebi care religie e mai buna? Te asteptai ca un ortodox sa spuna ca islamismul e cel mai bun, un altul ca hinduismul, altul ca adventismul si poate era si unul, "fanatic" cum spui tu, care sa spuna ca ortodoxia ar fi cea mai buna. Desigur, cei care spuneau ca hinduismul e cea mai buna nu erau fanatici. Intri si pe un forum musulman sa intrebi care e cea mai buna religie?
In legatura cu intrebarea, ca desi jignesti eu sau altii iti raspundem totusi, in invatatura este ca doar faptele credintei sunt mantuitoare, nu toate faptele bune. Scopul vietii si al omului este gasirea lui Dumnezeu si dezvoltarea unei relatii cu El, nu facutul de fapte. Sfantul Serafim de sarov exemplifica mai bine decat pot scrie eu:
http://serafimdesarov.trei.ro/?cat=3
"Tineti minte vorbele mele, numai faptele bune savarsite din dragoste pentru Hristos ne aduc roadele Duhului Sfant. Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: “Cel ce nu aduna cu Mine risipeste” (Luca 11:23). Nu ca o fapta buna ar putea fi numita altfel decat agoniseala, caci chiar daca o fapta nu este facuta pentru Hristos, este totusi socotita buna.
Dar orice om care face fapte bune este rasplatit, Domnul il lumineaza sa afle adevarul, ca sutasul Corneliu (asta scrie in continuare in citat).