Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2012, 00:27:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

In ce-l priveste pe Pavel, ti-a dat Ucenic versetul.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si, chiar asa, care este dupa parerea ta scopul vorbirii in limbi?
In nici un caz ajutor pentru evanghelizare atunci cand nu exista o limba comuna. Nu avem nici o marturie, in Biblie sau in Sf. Parinti, ca vorbirea in limbi ar fi fost folosita pentru evanghelizare sau pentru convertirea paganilor. In fiecare situatie in care s-a manifestat vorbirea in limbi, s-a manifestat acolo unde oamenii se intelegeau deja intr-o limba comuna. Chiar si la Ierusalim, cei ce auzeau vorbire in limbile lor erau prozeliti dintre neamuri, cunoscatori ai religiei, culturii si, implicit, a limbii ebraice.

Condacul Cincizecimii:
Citat:
Când Cel Preaînalt, pogorându-Se, a amestecat limbile, atunci a despărțit neamurile; iar când a împărțit limbile cele de foc, atunci pe toți la o unire a chemat; și cu toții, ca într-un glas, slăvim pe Duhul Cel Preasfânt!
Deci darul vorbirii in limbi este pur si simplu inversarea procesului petrecut la Turnul Babel. Daca atunci oamenii au fost pedepsiti sa nu se mai inteleaga prin incurcarea limbilor, iata ca la Cincizecime Dumnezeu le da oamenilor ocazia de a depasi barierele lingvistice. Ca aplicatie practica, scopul vorbirii in limbi este pe de o parte o vorbire adresata lui Dumnezeu (1 Cor 14:2), deci "slavirea intr-un glas a Duhului cel Preasfant", cum spune condacul, si semn pentru cei necredinciosi (1 Cor 14:22). Iar semn inseamna doar semn (ca ceva supranatural se petrece), nu limba in care se discuta.

Asta ar fi pe scurt...poate prea pe scurt...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 13.05.2012 at 00:41:46.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13