![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce folos pentru Imparatia Cerurilor este acesta daca Hristos se "ascunde" de pagani, pacatosi sau criminali? Domnul Iisus spune: "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi." (Marc.2:17) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar acest Cuvant sau Logos (cel despre care e vorba in Ioan 1,1) nu este cuvantul scris al Scripturii, ci cuvantul scris al Scripturii ajuta la revelarea Logosului, prin descoperirea data de Duhul. Daca nu ajungem sa intelegem lucrurile astea vom cadea foarte usor in a idolatriza Sf.Scriptura si a o transforma intr-o simpla Biblie, asa cum fac p si np. Iar referitor la citatul din Sf.Scriptura, reiese din acesta ca Mantuitorul Hristos cheama la pocainta, cu tot ce implica acest proces: Botezul cu apa - deci intrarea oficiala in Biserica, Mirungerea, Sf.Impartasanie si Sf.Taina a Spovedaniei, care nu este altceva decat marturisirea pacatelor, adica o reactualizare continua a pocaintei si botezului. Ori toate acestea se savarsec in Biserica. Insasi faptul ca voi ii rebotezati pe credinciosii nostri care vor sa mearga la voi infirma teoria enuntata de Doriana: ca Biserica este universala si cuprinde membrii din mai multe denominatiuni crestine. Daca Biserica este peste tot si cuprinde membrii din toate denominatiunile crestine, de ce ii mai botezati la voi pe crestinii nostri ortodocsi? Nu este asta o imensa ipocrizie din partea voastra? Cu alte cuvinte, nu faptele bune il fac pe om sa apartina Bisericii, ci Sf.Taina a Botezului, a Mirungerii si a Euharistiei. Adica Harul sfintitor al credintei. Nu asta ati afirmat dintotdeauna, voi, neoprotestantii? Acum o dati la intors? Si, in concluzie, ultimul si cel mai mare si mai odios pacatos din Biserica Ortodoxa este socotit mai mare decat cel mai virtuos eretic (adica cel care a cunoscut Biserica si s-a lepadat de Ea). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caci este scris: "Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16) Citat:
- prin credinta: "Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica." (Ioan.6:47) - cu pocainta: "Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata." (Fapt.11:18) - prin botez: "Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta in Domnul Iisus Hristos este un proces ce se deruleaza pe toata durata vietii - vorbesc aici de cazul omului credincios. Tu vrei sa spui ca ai crezut intr-un anumit moment in Iisus Hristos si, gata, te-ai rebotezat? Oare viata ta inainte de "rebotezul" tau nu a fost influentata de credinta? Voi faceti o confuzie crasa intre a constientiza la nivelul inteligentei existenta lui Dumnezeu si lucrarea tainica a credintei in Dumnezeu. Poate ca nu ai avut ocazia sa ai copii botezati in Biserica Ortodoxa, sa poti vedea cum lucreaza Dumnezeu cu ei, cum trebuie uneori sa te dai la o parte ca parinte din fata lucrarii lui Dumnezeu cu ei, pentru ca influenta uneori negativa a parintilor asupra copiilor sta de-a curmezisul lucrarii lui Dumnezeu. "31.Iar ei au zis: „Crede în Domnul Iisus și te vei mântui, tu și casa ta“. 32.Și i-au grăit cuvântul Domnului, și tuturor celor din casa lui. 33.Și luându-i într'acel ceas al nopții, le-a spălat rănile și s'a botezat îndată, el și toți ai lui." Fapte 16. "15.Iar după ce s'a botezat, și ea și casa ei, ne-a rugat, zicând: „Dacă voi m'ați socotit că-I sunt credincioasă Domnului, intrați în casa mea și rămâneți“. Fapte 16. Oprind botezul cu apa al copiilor, voi stati impotriva Domnului Hristos care a spus: „Adevăr, adevăr îți spun, de nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.." Citat:
La voi, din cate inteleg eu, pocainta are loc o data-n viata, moment in care va "botezati", dar dupa aceea nu mai aveti nimic care sa va aminteasca ca trebuie sa va pocaiti de faptele voastre. Si aici apare la voi confuzia intre pocainta si constientizarea la nivel intelectual a existentei lui Dumnezeu: voi ati ajuns cumva la concluzia ca exista Dumnezeu, Dumnezeu care va cere din Biblie sa va pocaiti. Si atunci va "pocaiti". Ciudata manifestare a pocaintei!! De aici si superficialitatea pocaintei la voi. Si lipsa pocaintei este inlocuita la voi cu... vorbirea in limbi, care mai intretine putin falsul sentiment al credintei, sentimentul fals ca inca mai sunteti crestini. Stii care este pasul urmator al necuratului? Sa nu va mai dea sa vorbiti in limbi si-atunci veti cadea intr-o deznadejde cumplita. Tu crezi ca pentru pacatele tale a ajuns un singur moment sa te pocaiesti si sa te "botezi" si, gata, pacatele si petele tale sufletesti au disparut? TU CHIAR NU MAI PACATUIESTI DUPA CE TE-AI "REBOTEZAT"? Citat:
"7.Și mutându-se de acolo, a venit în casa unuia cu numele Iustus, cinstitor de Dumnezeu, a cărui casă era alături de sinagogă. 8.Dar Crispus, mai-marele sinagogii, a crezut în Domnul, împreună cu toată casa sa;" Fapte 18. Si iarasi, citeste pasajul din Evanghelie Marcu 2, 1-5: pentru credinta celor care il purtau pe slabanog Mantuitorul Hristos iarta pacatele slabanogului. Nu stiu daca ai inteles asta: pentru credinta fierbinte a unor oameni Mantuitorul Iisus Hristos iarta pacatele slabanogului si-l vindeca. Tu chiar nu vezi ca botezul cu apa poate sa creasca si sa rodeasca credinta in Dumnezeu? Last edited by Illuminatu; 23.05.2012 at 01:14:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
...este tarziu acum, plec la servici, revin... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba mai mult, daca ai fi participat la slujbele bisericesti - asa cum dealtfel indeamna Biserica - ai fi putut auzi o multime de texte din Sf.Scriptura citite si rascitite. Ce te-a impiedicat sa participi? Si acum vii sa sustii ca ai deschis, chipurile, in mod cu totul si cu totul independent Scripturile si de-acolo, hodoronc-tronc, ti s-a revelat adevarul. Mai bine fi corect si spune ca ai fost "calauzit", sau mai bine zis "indus" in doctrina voastra de un alt "frate" de-al tau "mai mare". Daca te-ai fi dus la un preot te-ar fi calauzit si dansul, fara nici o problema. Dar, vezi tu, faptul ca nu ai consultat si un preot inainte de a te "reboteza" este o dovada pentru mine ca nu ai fost obiectiv in cautarea adevarului, fapt ce te discrediteaza in ochii mei si nu iti acorda nici un credit in propovaduirea ta: un om cu scaun la cap nu te va asculta pentru simpul fapt ca nu are incredere in tine ca-i vei spune adevarul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 13:25:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare viata ta inainte de "rebotezul" tau nu a fost influentata de credinta?
Asta dovedeste inca o data ca botezul tau ca prunc a fost foarte valid si folositor pentru tine. |
|
|||
|
|||
![]()
Lucrez intr-un sistem militar si totul a inceput cand am cunoscut doi colegi de alta confesiune. Alta decat ortodoxa si alta decat cea in care sunt acum. Sunt o fire foarte sociabila, iar intr-un grup am tendinta de a fi lider (recunosc acest defect si ma rog Domnului sa lucreze smerenie la caracterul meu). Aveam mereu tendinta de a-i coontrazice, de a-i provoca insa ei imi raspundeau doar cu versete din Biblie... un teren necunoscut de mine. Iar ceea ce imi repetau mereu era ca nu vor ca sa fac ca ei nici sa merg dupa ei. Doar sa citesc, pentru ca argumentatiile mele aveau un suport subred, nefondat, nascut din dorinta de a-i arata pe ei gresiti in "sectarismul" lor.
Asa am ajuns sa citesc Biblia - bineinteles ortodoxa. Numai ca ceea ce citeam acolo se regasea mai mult in expunerile lor pasnice decat in argumentatiile mele vehemente (apropos` de atitudine). Apoi am iceput sa ma rog si sa cer de la Dumnezeu sprijin, lumina, intelepciune. Asa a devenit cititul Sf.Scripturi o placere... O nevoie launtrica ma impingea sa citesc mai mult si mai mult iar intalnirile noastre se transfosmasera din discutii aprinse si ironice in sfaturi pline de intelepciune Biblica. Ca si confirmare aveam aceasta certitudine - Biblia ortodoxa cu care verificam in detaliu orice subiect. Am fost si la ei in adunare si cu ei impreuna la evanghelizari insa inima mea a ramas intr-o bisericuta, dintr-o alta confesiune, unde m-am si botezat, repet: conform convingerilor mele biblice. Nu fac aici nici un fel de lobby, de prozelitism. Sub nici o forma. Sunt dintre putinii din confesiunile heterodoxe care considera ca in biserica ortodoxa este mantuire si am convingerea ca sunt asemenea celor putini la numar dintre ortodcsi care considera ca nu numai in biserica ortodoxa exista mantuirea. Uimesc pe multi dintre evanghelisti cand marturisesc Crezul de la Niceea, caci ei spun "-Pai asta-i de la ortodocsi...". Eu stiu ceea ce cred. Eu stiu in Cine ma incred. Cred cu tarie in tot ceea ce fac inaintea lui Dumnezeu. Studiez foarte mult. Biblia? Hm! O am la dispozitie in trei versiuni ortodoxe, in peste cinci in engleza, precum si originalele in ebraica, respectiv in greaca. Nu ma mandresc cu asta. Subliniez faptul ca nu sunt "purtat" de vant. Citesc Sfintii Bisericii Rasaritene: Origen, Sf.Ioan Gura de Aur, Sf.Vasile Cel Mare, Sf.Antonie in plus m-am abonat si la newsletter-ele acestei comunitati ortodoxe. Insa in paralel citesc mari evanghelisti si misionari ai lumii, prin care s-au increstinat locuri de pe acest Pamant. Acum... la sfarsitul marturiei mele... declar sustinut si fara tagada, inaintea lui Dumnezeu si a voastra a tuturor ca Il iubesc pe Dumnezeu si il iubesc pe om. Marturisesc pe Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu si, dupa cum El a spus, Singurul in care este mantuire. Biserica Lui este trupul Lui, al carui Cap El este. Pentru a fi copilul lui Dumnezeu trebuie sa te nasti din nou. Toti cei nascuti din nou -din Apa si din Duh- sunt copiii lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos. El va reveni sa isi ia biserica, mireasa Lui care va fi gasita fara pata, fara zbarcitura, fara cusur. Si pe aceia pe care ii va mantui ii va si proslavi. Binecuvantat sa fie Mielul lui Dumnezeu, care S-a jertfit pentru iertarea pacatelor noastre, care a murit si care a inviat, singurul prin care Dumnezeu ne socoteste drepti inaintea Sa. Ma opresc aici. Am spus cine sunt in Hristos. Am marturisit ceea ce cred din toata inima mea. Ma rog Domnului nostru Iisus Hristos sa aduca lumina, intelepciune si dragoste in inimile noastre, sa Il vedem pe El mai intai si mai apoi sa ne vedem unii pe altii. Si harul Domnului nostru Iisus Hristos cu voi cu toti. Amin. Last edited by ucenic; 23.05.2012 at 22:46:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu acum nu-L mărturisești pe Cristos, ci te măr(turise)ești pe tine pentru că te-ai "desbotezat". Totuși, o spovadă rezolvă problema, dar nu e simplă pentru că ai probleme nu cu inima, ci cu... mintea. Citat:
De ce le-ai clasificat? Pentru că (ai impresia că) ești inteligent; ca dovadă ai uitat să ”clasifici” și speranța, legea(fratele mai mare al risipitorului), căința... Botezul are un ritual, dar cel pe care-l concepi tu, acela urmat conștient cu toată ardoarea inimii în vederea mărturisirii lui Isus Cristos cu suportarea tuturor consecințelor, este botezul cu Duhul Sfânt, la maturitate, după botezul lui Ioan din copilărie, nu în locul acestuia. 5. Că Ioan a botezat cu apă, iar voi veți fi botezați cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile.(Fap1,5) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|