Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #10  
Vechi 04.07.2012, 12:31:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Exista insa si situatii in care persoane din Biserica Ortodoxa au gasit linistea sufleteasca prin comuniune sociala in cadrul altor culte crestine.
Sunt multe motive pentru care oamenii pleaca (se muta) ditr-o Biserica in alta.
Apoi insusi Domnul a spus: "multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Moise si cu Avraam, iar fii imparatiei vor fi aruncati afara". Sutasul Cornelie care nu era iudeu, nici taiat imprejur... dar care in sinceritatea si dragostea inimii lui se ruga lui Dumnezeu si postea s-a invredincit sa primeasca pe ingerul Domului.
Iata deci ca se cuvine sa luam aminte la cuvintele Sfantului Pavel: "paganii care din fire fac ale legii le sunt loruri lege si ei va vor judeca pe voi" (Romani cap 2).
Draga Eugen, cat timp nu ai mai intrat pe forum am discutat mult despre aceste lucruri, detallind.
Conceptiile ecumeniste patrunse si in ortodoxie sunt la origine invataturile protestante. Marturisim in Crez o singura Biserica, nu exista mai multe biserici crestine.
Citatul dat nu se refera la aceste lucruri, ci la iudei, cei de la rasarit si apus suntem si noi care am devenit crestini, fii erau iudeii. Despre Sutasul Cornelie am dat de multe ori citatele, tocmai pentru a arata cum vin oamenii in Biserica. Observi ca ingerul nu l-a laudat doar si i-a spus sa o tina tot asa, ci sa vina in Biserica, asta a fost scopul vizitei ingerului.
Citatul despre pagani e putin altfel "Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt lor insusi lege."
Nu are mare importanta, e vorba ca si paganii, chiar daca nu au primit o lege scrisa, in constiinta lor mai au reperele morale, pentru ca la Adam nu s-a degradat omul de tot. Insa e un dar, cum scrie in Sfanta Scriptura (si au interpretat gresit protestantii) nimeni nu s-a mantuit prin lege (sau fapte). Asa spune si Biserica, inainte de Hristos nimeni nu s-a putut mantui desi aveau si Legea, mantuirea a venit prin har, harul trimis la Cincizecime si care este in Sfintele Taine.
Sfintii ne spun ca faptele fara credinta dreapta sunt nemantuitoare, pot doar sa ajute acea persoana sa fie luminata de Dumnezeu sa vina in Biserica (ca si sutasul Corneliu). Ca exemple, sfantul Ignatie Briancianinov http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14349 si Sfantul Serafim de Sarov, care si explica mai pe inteles despre faptele bune: http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm
Desigur ca botezul sau a fi ortodox nu conteaza, ci toate trei impreuna concomitent: harul din Sfintele Taine, dreapta credinta si faptele credintei. Asadar mantuirea e posibila doar in Biserica lui Hristos, prin har.
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09