Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2012, 12:59:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Am spus eu că nu sunt indispensabile? Ceea ce am spus, și de fapt nu ci Tradiția Bisericii (nu niște citate împănate ci Tradiția Sfântă a Bisericii pe care ortodocșii o calcă în picioare ceas de ceas) că harul lui Dumnezeu nu se comunică exclusiv prin sacramente.
Faci afirmatii generalizatoare si nefundamentate.

Citat:
Raportarea însă la Sfintele Taine depinde și de preot. Asimilarea autentică a harului presupune faptul că preotul nu poate fi oricine, orice absolvent care crede el că știe ceva pentru că a terminat un seminar sau o facultate, nu orice "dinastic din tată în fiu" ca să ducă "tradiția familiei" (aceea că doar nu Tradiția) mai departe, nu orice șpăgar sau pcr-ist care a știut cum să încline balanța în favoarea lui prin tot felul de pile, și relații sau șpăgi inițiale și ulterioare. Sfintele Taine presupun o raportare anume, o dispoziție anume fără de care ele în loc să devină binecuvântare pot să devină trăznete de la Dumnezeu și asta pe baza "competenței" incompetentului în materie teologică și spirituală.
Pe scurt, sustii ca nu sunt valide decat daca preotul e o persoana anume, care corespunde unui "wishlist" personal?

Citat:
Dacă dumneavoastră credeți că Dumnezeu lasă mântuirea pe spatele unor șpăgari, pcr-iști și a tot felul de artiști cântăreți și mânuitori de cădelnițe, eu vă spun că nu știți ce vorbiți, fără ca asta să fie o insultă, este doar o apreciere.
Dumnezeu nu "lasa" El este Cel care lucreaza, dar lucreaza PRIN oameni si nu neaparat doar prin cei ajunsi la apogeul virtutii.

Inca o data, din suvoiul de calificative care nu tin de sfera teologiei, remarc ca de fapt nici miezul problemei nu tine de sfera ei, ci e vorba de rafuieli personale.

Genul care flutura stindardele dreptei (dreptatii?) credintei in fatza dar merg pe drumul care duce la sectarism.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Harul costel Spiritualitatea ortodoxa 72 06.02.2013 14:11:04
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26
Ce este Har,Harul? savudanmihai Intrebari utilizatori 14 30.05.2010 20:21:08
Harul lui Dumnezeu Florin-Ionut Generalitati 7 05.09.2008 20:24:15
Harul Dumnezeiesc Sylvie Generalitati 6 21.08.2007 11:46:31