Citat:
În prealabil postat de costel
Eu asa am inteles aceste cuvinte: "Cum se face că ierarhii BOR și poate și ai altor Biserici Ortodoxe stau la tot felul de dialoguri, conferințe, ba chiar am înțeles că BOR chiar face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB sau CEB) cu adunări, grupări, culte protestante și neoprotestante, despre care se știe că au apărut prin tocmai ridicarea și revolta împotriva ierarhiei, ce-i drept aceea a Bisericii Romano-Catolice?..."
Nici fariseii nu erau multumiti cu faptul ca Mantuitorul vorbea cu desfranatii, ca a luat masa in casa vamesilor ...
|
dar daca ierarhii sunt corupti atunci CE NE FACEM? NU TREBUIE sa luam atitudine? Ierarhul din episcopia din care fac eu parte (Ep. Buzaului si a Vrancei) ESTE CORUPT. E un adevarat despot. A colaborat si cu fosta securitate. Acum e PSD-ist (se putea altfel?), le face si campanie electorala. Trebuie sa ascundem "aceste fapte crestinesti" ale ierarhului sub pres?
PS: toate acestea le stiu de la unii prieteni preoti si de la unii fosti elevi ai Seminarului Teologic din Buzau. Am si o colega de serviciu sotie de preot, asa ca stiu foarte bine situatia din episcopie si cat de "bun" este actualul arhiepiscop