Citat:
În prealabil postat de catalin2
Din ce vrei tu sa arati nu ai nevoie de toate dogmele, ci de cele diferite intre culte, ti-am mai spus. Dogma o stie tot credinciosul, in mod comprimat, este Crezul. In rest spune ca el crede tot ce invata Biserica, chiar daca nu stie toate dogmele. In schimb Biserica are toate dogmele perfecte, toata invatatura este rezumata in catehism. Nimeni nu o sa-ti scrie tot catehismul pe forum, nu stiu de ce tot insisti. Dogmele clarificate sunt cele date la sinoadele ecumenice si locale, nici pe aceela nu o sa ti le dea nimeni, sunt pe net. Tu un singur tip de dogma cauti de fapt, de exemplu Ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si nu si de la Fiul. Uite, ai gasit ce cautai, dogma ortodoxa care se opune unei dogme catolice. Studiu incheiat.
|
Draga Catalin,
La tine nu am insistat cu absolut nimic ci te-am invitat frumos sa scrii pe alte topice daca acesta nu iti place. Deci ignora tot ceea ce vezi aici, nu-i pentru tine, nu insista nimeni, stai linistit si nu-ti pierde timpul pe aici. Daca insa tii mortis sa scrii, atunci nu mai acuza ca insista cineva cu ceva in ceea ce te priveste pentru ca nu este cazul.