Citat:
În prealabil postat de Tina06
Multumesc, Domnul Mihnea, dar daca imi permiteti sa va contrazi la cateva puncte:
1. Sunt de acord ca trebuie lasata conceptia ca e greu: dar nici usor nu este. De multe ori, cel putin in ceea ce ma priveste este FRICA . Nu stiu cum sa o explic, dar este o frica, ca si cum ceva mi-ar lipsi. Nu greutatea sau usurinta faptului e problema, ci frica. Frica care sper ca poate fi inlaturata prin intelegerea "de ce fumam" si " ce pierdem daca ne lasam" si darmarea miturilor a ceea ce inconjoara fumatul
|
Exact, frica este cea care face pe om dependent de tigara.
Tigara are asocitata in mintea omului modern imaginea succesului, a puterii (rar gasesti un film care sa nu transmita aceasta idee) cei nesiguri sau tematori se "lipesc" de tigara pentru ca le ofera iluzia sigurantei, a reusitei.
Daca omul nu reuseste sa-si transfera frica, prin rugaciune, catre Dumnezeu, si sa-si gaseasca linistea in Dumnezeu, inevitabil o va lipi de ceva pamantesc, tigara nefiind poate singura "resursa" in acest sens.
Exista si un necesar biologic, in general cei cu impusuri puternice, care nu le pot controla, folosesc nicotina care are un rol oarecum "calmant".
De fapt folosirea cafelei (care potenteaza astfel de impulsuri) aduce dupa sine si nevoia de nicotina (pentru a le controla).
Un pas important in a renunta la fumat, ar fi renuntarea la cafea, care poate fi inlocuita, de exemplu cu ceai verde, care dinamizeaza mentalul fara a crea acele impulsuri care cer ulterior nicotina.