Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Si ca sa incercam sa surprind esenta subiectului dezbatut in acest topic, in linii mari- cel putin asa cum vad eu lucrurile-, trebuie lamurit ce s-ar intelege prin "fata cuminte".
In privinta inceperii vietii sexuale, cred ca s-a dezbatut destul de detaliat la topicul respectiv, asa ca nu insist asupra acestui aspect! Intradevar, este de dorit si apreciez o fata care-si pastreaza virginitatea pana la casatorie, insa omeneste vorbind le inteleg si pe cele care nu reusesc lucrul asta! Oricum, nu cred ca ar neaparat o conditie obligatorie pentru doi tineri care se cunosc si care vor sa-si intemeieze o relatie stabila!
|
Mai omule, aceasta nu este concluzia discutiei de pe forum, este ceea ce place domniei tale sa intelegi anume ca e apreciabil sa iti pastrezi virginitatea dar e ok si fara... sa nu ne stresam inutil cu ea.
Citat:
În prealabil postat de Florinvs
De la o anumita varsta, orice baiat sau fata este normal sa simta o atractie pentru o persoana de sex opus, de acceiasi varsta! Pentru a construi o relatie solida este bine ca cei doi sa se cunoasca intai, sa iasa impreuna si apoi sa locuiasca un timp impreuna si abia dupa aceasta sa-si intemeieze o familie! ""Iubire la prima vedere"" nu exista (cel mult atractie fizica care e cu totul altceva!), - pentru a te indragosti cu adevarat de o persoana trebuie s-o cunosti mai intai, sa vezi ce caracter are, sa locuiesti un timp impreuna si abia apoi iti dai seama daca o iubesti sau nu!
|
Ai dumneata ceva de vrei sa faci lumea ortodoxa sa accepte ca fiind recomandabil traitul impreuna inainte de casatorie in vederea cunoasterii. Desi vi s-a spus clar ca este pacat, dvs continuati sa-l cosmetizati, sa-l faceti prezentabil, acceptabil, recomandabil... Ei bine, nu-i, e doar pacat si gata si trebuie urat si ocolit ca orice pacat. Fireste, nu e cazul nostru sa-i uram, sa-i judecam pe pacatosi, asta e alta mancare de peste, concubinajul insa, ramane pacat.