Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 11:22:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Încerc să traduc zâmbetul tău subtil:
...
7. Să nu fyi!.. desfrânat!
...

Adică tu spui printre șitere că nu e bine și că e rău să ții post negru ca să te lauzi că poți să slăbești și că ar trebui să-l ții dacă tot vrei să-l ții cu încăpățânare ascetică pentru ca la întrunirile frățești și prietenești unde ești invitat să nu fi așa de lacom și zgârcit încât să mânci toate toate ca să nu mai aibă străinii și săracii și înfometații nimic de ros din pricina că tu ai mâncat tot ca omida, toate frunzele cele mai fragede și mai crude... nu de tutun sau de 'iarbă' ci de salcâm adică pardon, florile.

Da-da, ai dreptate.
În mod clar, aia cu postul negru nu e pentru toată lumea. Nu vezi că oamenii abia dacă se abțin să mănînce alimente de origine animală pentru perioade scurte de timp?

E rău să ții post negru doar dacă nu știi cum să o faci corect. A fost un caz al unuia care după o perioadă de nemîncare a băut un iaurt și a murit. Deci, mare grijă cu tranzițiile înainte și după postul cu apă, în special în cazul omnivorilor iubitori de cărniță și alte cele.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12