Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2013, 16:34:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Hristos Iisus ce a stiut cand a fost taiat imprejur (la 8 zile)?
Sau Dumnezeu cand a cerut ca pruncii sa intre in legamantul Sfant oare nu a stiut ce face? Sau suntem noi mai intelepti decat Dumnezeu care zice: "lasati copiii sa vina la mine si nu ii opriti!"

Credinta nu este acceptarea rationala a unor argumente rationale... ci credinta este incredintarea, acceptrarea hristificarii, a conlucrarii cu harul lui Dumnezeu.

Sfantul Botez este moarte fata de omul cel vechi (firea cazuta a lui Adam) si nastere intru Hristos Iisus spre hristificare, sfintenie, indumnezeire prin har cand "nu mai traiesc eu ci Hristos Traieste in mine" (Galateni).

Recomand: Sfantul Ioan Gura de Aur - Omilii la Botezul Domnului.

Doamne ajuta.
Am impresia ca incepe dialogul surzilor. Nu inteleg de ce imi aduceti argumente despre botez cand si catolicii isi boteaza copiii la varste mici si cand eu insami am spus ca la botez actioneaza Harul Domnului, iar harul lucreaza indiferent daca noi simtim/constientizam sau nu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03